Κύπελλο Ελλάδος: Η συνέντευξη Τύπου από Ορεστιάδα, ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ και Κηφισιά για το φάιναλ φορ στο Αλεξάνδρειο (+photos)

 

Πραγματοποίηθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (17/3) στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης η συνέντευξη Τύπου για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών 2017, με την συμμετοχή και του ΑΟ Ορεστιάδας.

Στην εκδήλωση-παρουσίαση ήταν παρόντες ο  προέδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος και οι συνδιοργανωτές του τουρνουά, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου. Στην συνέχεια τον λόγο πήραν οι προπονητές και ένας πάικτης από κάθε ομάδα.

Ξεκίνησε πρωτα ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης, αντίπαλος της Ορεστιάδας στον πρώτο ημιτελικό, που ανέφερε ότι στο φάιναλ φορ υπάρχουν δύο φαβορί (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός) και δύο αουτσάιντερ (Κηφισιά και ΑΟΟ) χωρίς να αναφέρει ποιος αναμεσα στην δική του ομάδα ή στον ΑΟΟ έχει προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, ενω ο κεντρικός της Κηφισιάς Νίκος Παπαγγελόπουλος στάθηκε στην σπουδαία ανατροπή και την πρόκριση με τον Παναθηναϊκό, χωρίς και αυτός να αναφερθεί στον αγώνα της περασμένης Κυριακής για το πρωτάθλημα, που έστειλε τους εβρίτες στην Α2.

Στο γεγονός ότι η Ορεστιάδα επιστρέφει μετά από 15 χρόνια σε φάιναλ φορ στάθηκε ο προπονητής της Μπάμπης Σταματόπουλος και ο Γιώργος Πεντίδης. Ο Σταματόπουλος δήλωσε πως τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα στην ομάδα λόγω του υποβιβασμού της, ωστόσο δεν ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για βόλτα και θα διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί. «Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που συμβαδίζουν τα 15 χρόνια που έχει να κάνει η Θεσσαλονίκη φάιναλ-4 με τα χρόνια που έχει να παρουσιαστεί η Ορεστιάδα στη διοργάνωση. Μας έχει πικράνει ο υποβιβασμός και γι’αυτό δεν μπορούμε να το χαρούμε αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Περάσαμε σημαντικά εμπόδια, θέλαμε να έρθουμε και γι’αυτό είμαστε εδώ. Αγωνιστικά είμαστε το απόλυτο αουτσάιντερ της διοργάνωσης αλλά όλα κρίνονται στο γήπεδο. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα το παλέψουμε», είπε ο Σταματόπουλος.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν η Ορεστιάδα είναι πληγωμένο λιοντάρι, ο Σταματόπουλος τόνισε: «Αυτό δεν μπορώ να το πω από το μικρόφωνο αλλά μέσα στο παρκέ. Είναι διαφορετικά τα παιχνιδιά αυτά με του πρωταθλήματος. Υπάρχουν οι εκπλήξεις σίγουρα, εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό μέσα στο γήπεδο. Δεν ήρθαμε για βόλτα, ούτε για να χάσουμε και να φύγουμε. Να κάνουμε το καλύτερο για την ιστορική ομάδα που αποχαιρετά την Volley League».

Ο κεντρικός της Ορεστιάδας και αρχηγός της ομαδας Γιώργος Πεντίδης δήλωσε: «Η Ορεστιάδα επιστρέφει μετά από 15 χρόνια σε τελική φάση Κυπέλλου. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ αλλά και στεναχωρημένοι που η ομάδα έπεσε στην Α2. Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο από αυτό που έχουμε δείξει ως τώρα στον κόσμο».

Τον λόγο πήραν στην συνέχεια ο προπονητής του Ολυμπιακού που ήταν χαρούμενος για τη πρώτη του συμμετοχή σε φάιναλ φορ Κυπέλλου δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει φαβορί απέναντι στον ΠΑΟΚ παρα το τρία στα τρία φέτος – και ευχήθηκε όλοι να απολαύσουν αγώνες υψηλού επιπέδου. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ τόνισε: «Όλοι ξέρουν τους στόχους του Ολυμπιακού. Θέλουμε να κρατήσουμε το Κύπελλο αλλά πρέπει να κερδίσουμε δύο παιχνίδια. Έχουμε απέναντι μας τον ΠΑΟΚ, με καλούς παίκτες και προπονητή. Τον γνωρίζουμε και μας γνωρίζει καλά».

Τέλος ο “θεωρητικά” οικοδεσπότης, αν και στην έδρα του μπασκετικού Άρη, Εβρίτης προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου στην επίσκεψη που δέχτηκε ο ΠΑΟΚ από οπαδούς της ομάδας στη χθεσινή προπόνηση που λειτούργησε ως… τονωτικό ενόψει του φάιναλ φορ. «Θα ήθελα να συγχαρώ την Κηφισιά και την Ορεστιάδα γιατί αυτή είναι η άγρια ομορφιά του κυπέλλου, αφού δίνει τη δυνατότητα σε ομάδες που δεν είναι τόσο ψηλά, αν και η Κηφισιά είναι ψηλά τα τελευταία χρόνια, να έχουν την ευκαιρία να παίξουν στον τελικό».

Σχετικά με τον ημιτελικό κόντρα στον Ολυμπιακό είπε: «Γνωριζόμαστε μεταξύ μας, μετά τα τόσα παιχνίδια που έχουμε δώσει φέτος, αλλά είναι ένα νέο, διαφορετικό παιχνίδι. Εγώ από την πλευρά μου περιμένω ένα σκληρό παιχνίδι. Όλοι οι παίκτες και οι συντελεστές των ομάδων το θέλουν πολύ. Μπορεί ο Ολυμπιακός να έχει ένα μικρό ψυχολογικό αβαντάζ. Όμως σε αυτές τις καταστάσεις έχουμε ζήσει πολλές φορές και στο παρελθόν και αυτό δεν επηρεάζει τους αθλητές. Τέτοιες καταστάσεις ανατρέπονται και θέλουμε αυτό να γίνει και αυτή τη φορά».

Την συνέντευξη έκλεισε ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Κώστας Παντικίδης: «Σαν ΠΑΟΚ είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τον τίτλο και πιστεύω θα φανούμε έτοιμοι για αυτό το τρόπαιο. Η ομάδα μου έχει κίνητρο σε κάθε παιχνίδι, όχι μόνο απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν πιστεύω ότι επειδή γίνεται το φάιναλ-4 στη Θεσσαλονίκη να έχουμε πίεση».