«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο Πασχάλης Δραγανίδης αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

 

Επιμέλεια αφιερώματος: Καρατζίδου Έλενα

Στην ιστορία κάθε επιτυχίας, θα βρεις κάποιον που πήρε μια θαρραλέα απόφαση. Στην ιστορία αυτής της εβδομάδας εκείνος που πήρε τις θαρραλέες αποφάσεις είναι ο Πασχάλης Δραγανίδης. Αποτελεί ένα από τα λίγα παραδείγματα της Ροδόπης που κατάφερε να συνδυάσει δυο μεγάλες του αγάπες και να πετύχει και στις δυο: το ποδόσφαιρο και τα οικονομικά και πέτυχε και στα δυο.

Γεννήθηκε στην Αίγειρο και ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις Ακαδημίες των Παναγιώτη Γκουτσίδη και Μαρίνου Ουζουνίδη με συμπαίκτες τον Πέτρο Μάνταλο και τον Θανάση Ντίνα. Συνέχισε εκεί μέχρι να έρθει η μεγάλη ευκαιρία για τη καριέρα του στην Κ21 του Πανθρακικού, που τότε αγωνιζόταν στη Football League. Υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο και φτάνει μέχρι και τη μεγάλη ομάδα συμπαίκτης με τον παίκτη πια της … Μπαρτσελόνα, Αλέις Βιντάλ, ακολουθώντας μέχρι και τη προετοιμασία στο Παρίσι ενόψει Super League. Παράλληλα με τις ποδοσφαιρικές του υποχρεώσεις δεν αμελεί το διάβασμα και εισάγεται μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στη Θεσσαλονίκη.

Λόγω των σπουδών του αφήνει πίσω τον Πανθρακικό αλλά όχι και το ποδόσφαιρο. Επόμενος σταθμός είναι η ΠΑΟ Διοικητηρίου στη Θεσσαλονίκη για ένα χρόνο και στη συνέχεια ο Διγενής Λακκώματος Χαλκιδικής που βρισκόταν στη Γ’ Εθνική και στον οποίο θα επιστρέψει μετά από ένα πέρασμα στην ομάδα της Επανομής και τη Β’ Εθνική. Με την αποφοίτηση του έρχεται και η ώρα της επιστροφής στη Θράκη και στον Έβρο Σουφλίου για έναν επίσης χρόνο, με συμπαίκτες τους επίσης ”αποφοίτους” της ακαδημίας του Πανθρακικού Λίτσκα, Φραγκούλη, Θυμιανίδη, Λειβαδιώτη. Φέτος κάνει μια εξαιρετική χρονιά πίσω στη πόλη του και τη Δόξα Προσκυνητών στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, αξιοποιώντας παράλληλα και το πτυχίο του κι έτσι είναι τις καθημερινές λογιστής και τα Σαββατοκύριακα ποδοσφαιριστής.

Του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις 20 φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

O Πασχάλης Δραγανίδης ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Πασχάλη Δραγανίδη μέσα από τα μάτια του… Πασχάλη Δραγανίδη!