Νέα ανακοίνωση Καλαμαριάς με επίθεση στην Αστυνομία Ξάνθης και αναφορές στα γεγονότα της Κομοτηνής με τους Προσκυνητές

 

Με νέα ανακοίνωση της η διοίκηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, μετά τις απαντήσεις με το fair play κλπ, καταγγέλλει τη στάση της Αστυνομίας Ξάνθης στον αγώνα με τον Ορφέα Ξάνθης αφήνοντας υπόννοιες ότι λειτουργούσε εκδικητικά για όσα έγιναν στην Κομοτηνή με τους Προσκυνητές, χάρη στο γεγονός πως η Αστυνομία Ξάνθης, προσπάθησε να τηρήσει το γράμμα του νόμου.

Η ανακίνωση έχει ως εξής:

Η Διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα Καλαμαριάς με λύπη αλλά και με αίσθημα ευθύνης γνωστοποιεί σε όλους τους φιλάθλους τα εξής:

Χθες Κυριακή 12 Μαρτίου 2017 και πριν από την έναρξη του αγώνα της ομάδας μας στην έδρα του Ορφέα PUMA Ξάνθης με την τοπική ομάδα συνέβη το εξής:

Ενώ όλη η oμάδα βρισκόταν εντός των αποδυτηρίων, προετοιμαζόμενη για το καθιερωμένο ζέσταμα πριν από τον αγώνα και την ώρα που ο προπονητής μας κ. Δημήτρης Καλαϊτζίδης έδινε τις δέουσες οδηγίες στους ποδοσφαιριστές, μία ομάδα αστυνομικών δυνάμεων της ΟΠΚΕ, συζητούσε κάνοντας φασαρία, έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας. Αυτό ανάγκασε τον προπονητή μας, κ. Δημήτρη Καλαϊτζίδη να ζητήσει ευγενικά να κάνουν ησυχία, προκειμένου να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές, όπερ και εγένετο. Λίγα λεπτά αργότερα όμως, εισέβαλε βίαια και προκλητικά εντός των αποδυτηρίων ο επικεφαλής της Αστυνομικής δύναμης με μερικούς από τους άντρες του. Αναίτια και αναρμόδια δε, αξίωσε την απομάκρυνση του κ. Καλαϊτζίδη από τον χώρο των αποδυτηρίων, ισχυριζόμενος ότι επειδή ο προπονητής μας είναι τιμωρημένος από την ΕΠΟ, δεν είχε το δικαίωμα να βρίσκεται εντός του αποδυτηριακού χώρου της ομάδας μας! Επίσης, κατέστησε σαφές πως είχε την πρόθεση να απαγορεύσει και την παραμονή του κ. Καλαϊτζίδη στην εξέδρα, κατά την διάρκεια της διεξαγωγής του αγώνα.

Ο πρωτοφανής αυτός τραμπουκισμός της αστυνομικής δύναμης και του επικεφαλής της, μάλλον είχε “αφετηρία”, κατά τα λεγόμενα του ίδιου του επικεφαλής στο ημίχρονο, τα επεισόδια που είχαν “προηγηθεί” εβδομάδες πριν στην Κομοτηνή και στον αγώνα μας με τους Προσκυνητές. Ομολόγησε δηλαδή πως ενεργούσε εκδικητικά για λογαριασμό της εκεί αστυνομίας και δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει κατάχρηση της εξουσίας του, εφαρμόζοντας τον “νόμο” κατά το δοκούν. Συνέλαβε δε και τον υπεύθυνο ασφαλείας της ομάδας, επειδή αντέδρασε φραστικά στην παράνομη κι αντικανονική ενέργεια του εν λόγω αξιωματικού.

Η ανεπίτρεπτη κι αναρμόδια επιλογή του επικεφαλής της Αστυνομίας Ξάνθης να παρέμβει σε καθαρά αγωνιστικά θέματα, που λύθηκαν από τον παρατηρητή του αγώνα με την εφαρμογή των κανονισμών της ΕΠΟ, ήταν απαράδεκτη κι ελπίζουμε πως δεν θα βρει μιμητές σε προσεχείς μας αγώνες.

Άξια λόγου επίσης είναι και η μεγάλη αστυνομική δύναμη που διατέθηκε για τις ανάγκες της χθεσινής διεξαγωγής του αγώνα. Ο αριθμός των αστυνομικών οργάνων ήταν μεγαλύτερος από τον αριθμό των θεατών!. Εδώ οφείλουμε να επισημάνουμε την ειρηνική και αξιοπρεπέστατη παρουσία των εκδρομέων φιλάθλων του Απόλλωνα, όχι μόνο για την χτεσινή παρουσία τους, αλλά και όλους τους αγώνες (εντός και εκτός έδρας) του φετινού πρωταθλήματος. Τους ευχαριστούμε πολύ και για την υποστήριξη και για την παροιμιώδη καλή τους συμπεριφορά.

Εκ του ποδοσφαιρικού τμήματος του Απόλλωνα