Β’ Εθνική: Λύγισε από την Καρδίτσα αλλά και τις αποφάσεις του πρώτου διαιτητή η Ασπίδα Ξάνθης

 

Χωρίς να πιάσει την απόδοση των προηγούμενων παιχνιδιών η Ασπίδα Ξάνθης ηττήθηκε στο Εύμοιρο από την Καρδίτσα με 64-70. 

Η ομάδα της Καρδίτσας είχε απάντηση σε κάθε πρόβλημα που τις έβαλε η ομάδα της Ξάνθης, με τους γηπεδούχους να έχουν πολλά παράπονα από τη διαιτησία και ιδιαίτερα από τον πρώτο διαιτητή Τσοκόλη. Αρνητικός πρωταγωνιστής στο τέλος του αγώνα ο Καμαριώτης, ο οποίος ενώ έμεναν 5 δευτερόλεπτα για το τέλος και η ομάδα του είχε κερδίσει, εκδήλωσε επίθεση.

Η ομάδα της Καρδιτσας ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και κλείνοντας την άμυνα της προηγήθηκε με 10-18 στο πρώτο δεκάλεπτο και 24-31 στο ημίχρονο.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Καρδίτσα προηγήθηκε με 33-49, εκμεταλλευόμενη τα πολλά λάθη της Ασπίδας, τα άστοχα σουτ, αλλά και τον εκνευρισμό παικτών και πάγκου από τα σφυρίγματα των διαιτητών. Η Ασπίδα πάντως αντέδρασε και με σερί 13-6 μείωσε σε 46-55, το οποίο ήταν και σκορ τρίτου δεκαλέπτου.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο η Καρδίτσα διατηρούσε τη διαφορά πάνω από τους 8 πόντους και 4’30΄΄ πριν το τέλος ήταν μπροστά με 55-65, έχοντας τον έλεγχο του αγώνα. Οι παίκτες της Ασπίδας έκαναν την τελευταία τους αντεπίθεση και μείωσαν σε 64-68, 2’14΄΄ πριν το τέλος του αγώνα. Εκεί οι παίκτες της Ασπίδας δεν είχαν καθαρό μυαλό, έχασαν τρεις επιθέσεις με την Καρδίτσα να προηγείται 5 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με 64-69.

Στο σημείο αυτό η Ασπίδα αστόχησε στην τελευταία της επίθεση και ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων έδιναν χειραψίες και περίμεναν την κόρνα της γραμματείας, ο Καμαριώτης εκδήλωσε χωρίς λόγο επίθεση. Ο Τσιαβές του έκανε σκληρό φάουλ λόγω εκνευρισμού για αυτή την ενέργεια, με τους παίκτες και τον πάγκο της Ασπίδας να πέφτουν πάνω στον παίκτη της Καρδίτσας. Ο Καμαριώτης ευστόχησε σε νεκρό χρόνο στη μία βολή και διαμόρφωσε το τελικό 64-70, κάτω από τις αποδοκιμασίες όλου του γηπέδου.

Δεκάλεπτα: 10-18, 24-31 (ημίχρονο), 46-55, 64-70 (τελικό αποτέλεσμα)

Διαιτητές: Τσοκόλης, Δαμίγος

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Ιωαννίδης): Ντεμάι, Μασμανίδης, Παπαδάκης 1, Γρούδος 2, Τσιώγκας 5 (1), Στεφανίδης 20 (5), Τσιαβές 10 (1), Μαντζουράνης, Ασημάκης 5, Παπαθανασίου 3 (1), Μανδαλάκης 14 (1), Πετς 4.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Ρουμελιώτης): Σκορδάς 4 (1), Κουρέπης, Ζωιτσάκος, Λάκκας 12 (2), Μαυρογιάννης 9, Παππάς Κ. 7 (1), Πάσσας, Καμαριώτης 18 (2), Παπαδόπουλος 6, Τριχόπουλος 10 (2), Παππάς Γ. 4.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ