ΕΠΣ Έβρου: Νίκη τίτλου και ανόδου στη Γ’ Εθνική για την ΑΕ Διδυμοτείχου στο επεισοδιακό με κόκκινες ντέρμπι με τον Ορέστη Ορεστιάδας

 

Το παιχνίδι της χρονιάς που απασχόλησε όλον τον ποδοσφαιρικό Έβρο και ειδικότερα τον Βορρα έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου όπου η πρωταθλήτρια τα δυο προηγούμενα χρόνια ΑΕΔ νίκησε με 2-1 τον πρωτοπόρο Ορέστη Ορεστιάδας και ξαναπήρε “κεφάλι” στην κορυφή και πλέον εξαρτάται από τα …πόδια της η τρίτη σερί κατάκτηση του τίτλου και η άνοδος στην τρίτη την τάξη μεγαλη κατηγορία, για πρώτη φορά μετα το 1982!

Το παιχνίδι σε έναν μέτριο αγωνιστικό χώρο λόγω και της βροχόπτωσης, ήταν καταπληκτικο στο πρωτο δεκάλεπτο με την ΑΕΔ να ανοίγει το σκορ στο 6′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχισκόρερ του Γιαννόπουλου που πέτυχε το 18ο τέρμα του, μετα την υπόδειξη του διαιτητή  Κυριαζίδη που είδε χέρι στον Παρασκευά, απόφαση που αμφισβήτησαν οι πάικτες και ο Γιώργος Αραμπατζής.

Η απάντηση του Ορέστη ήταν άμεση, καθώς σχεδόν αμέσως στο 10′ ο Παρασκευάς πήρε την εκδίκηση για το πέναλτι εις βάρος του και μετα εκτέλεση φάουλ του Οτέμπερη και λάθη της άμυνας θα ισοφαρίσει με κοντινό σουτ τον Κυριακίδη κάνοντας το 1-1. Το πρωτο μέρος κύλησε με την ΑΕΔ να έχει την κατοχή και τον Ορέστη να στέκεται άνετα μεχρι το 45′ όπου οι ομάδες θα χάσουν από μία ευκαιρία μια για τον Ορεστιαδίτες οταν Μεμουρης δεν θα μπορέσει να νικήσει τον Κυριακίδη που θα δωσει παρόν και στην συνέχεια σε εκτέλεση κόρνερ, ενω στην αντεπίθεση ο Αγγελακάκης θα κάνει ωραλια κεφαλια που θα σταματήσει στο κεφάλι του … Τζουμακίδη με τις ομάδες να πάνε ισοπαλες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και θα χάσουν σε ένα δίλεπτο μικροευκαιρίες με τους Ιντζέ και Θάνο με το επόμενο εικοσαλεπτο να έχουμε περισσότερο αψιμαχίες μεταξύ των παιχτών παρά πάιχτηκε ποδόσφαιρο. Από το 73′ και μετα η ΑΕΔ άρχισε να πιέζει την εστία του Γαλλή με τον Ορέστη να γυρνά πίσω να κρατήσει τον βαθμό που τον συνέφερε, για να φτάσουμε στο 77′ και μετά από λάθος στην άμυνα των φιλοξενουμένων ο Ιντζές με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα στους πρωταθλητές μετα από σέντρα του Γιαννόπουλου για το 2-1.

Στο 82′ δημιουργήθηκε σύρραξη μεταξύ των παικτών με τον Κυριαζίδη να δείνει από μία κόκκινη κάρτα στον Θανο της ΑΕΔ και στον Τζουμακίδη του Ορέστη, με τον Ορεστιαδίτες να προσπαθού αλλά να μην μπορεί να απειλήσουν την εστία του Κυριακίδη. Το σφυριγμα της λήξης βρηκε τους νικητες αγκαλιασμένους με τους οπαδούς τους που δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από την αρχή του παιχνιδιού, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία του συνεργάτη του ThrakiSportS Κώστα Δαλαμπούρα.

ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Αναστασιάδης): Κυριακίδης, Θάνος, Παντελίδης, Τζανετάκος (90′ Κοτζά), Άχπας, Στ. Πετρόπουλος, Αγγελακάκης (53′ Κ. Πετρόπουλος), Μαμρικισβίλι, Γωνιάδης (64′ Γκαβανόζης), Γιαννόπουλος, Ιντζές.

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Αραμπατζής): Γαλλής, Στεφανίδης, Ντινούδης, Χρ. Πετρόπουλος, Τζουμακίδης, Μεμούρης, Παπαγιαννίδης, Οικονόμου (85′ Βουδούρης), Παρασκευάς (70′ Καστρινός), Οτέμπερης, Τρανόπουλος (85′ Δαρβούδης)

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΑΕΔ ΚΑΙ ΟΡΕΣΤΗ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ