ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Νίκη πρωτιάς για τον Λεύκιππο Ξάνθης στο ντέρμπι κορυφής με το Δημοκρίτειο

 

Την πρώτη θέση στον όμιλο της Θράκης του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ εξασφάλισε σε μεγάλο ποσοστό ο Λεύκιππος Ξάνθης, καθώς στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής επιβλήθηκε του Δημοκριτείου Κομοτηνής στο Αμοιρίδειο με 79-70.

Ο Λεύκιππος πέρασε πλέον ένα βαθμό μπροστά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα από το Δημοκρίτειο, όμως δεν κάλυψε τη διαφορά της ήττας του πρώτου γύρου (67-46) και πλέον για να παραμείνει στην πρώτη θέση θα πρέπει να κάνει το απόλυτο στις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν.

Η ομάδα της Κομοτηνής ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-10, με τον Λεύκιππο να μαζεύει σιγά σιγά τη διαφορά και το δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με σκορ 18-19. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ, με το Δημοκρίτειο να κλείνει το ημίχρονο μπροστά με 36-41.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, με τον Λεύκιππο να κλείνει την άμυνα του και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση προηγήθηκε με 60-54. Στο τέταρτο δεκάλεπτο δεν άλλαξε κάτι, με τον Λεύκιππο να φτάνει στο τελικό 79-70.

Δεκάλεπτα: 18-19, 36-41 (ημίχρονο), 60-54, 79-70 (τελικό αποτέλεσμα)