Η κόρη του Γ. Γκιρτζίκη νέα αντιδήμαρχος Αθλητισμού στον Δήμο Ξάνθης στη θέση του Μιχάλη Λομβαρδέα

 

Η Αλεξία Γκιρτζίκη, κόρη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη, ανέλαβε την Τετάρτη νέα αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ξάνθης μετά από απόφαση του δημάρχου Μπάμπη Δημαρχόπουλου.

Η Αλεξία Γκιρτζίκη διαδέχεται τον Μιχάλη Λομβαρδέα στην θέση της αντιδημαρχίας Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Ισότητας Φύλων, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης.

Δικηγόρος στην Ξάνθη από το 2001, η 41χρονη Αλεξία Γκιρτζίκη αποτελεί σημαίνον στέλεχος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στην Νομαρχιακή της Ξάνθης, όπως άλλωστε επί χρόνια ήταν και ο πατέρας της. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Αθλητικό Management του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και είναι υποψήφια Διδάκτωρ Αθλητικού Δικαίου στο ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ.

Την αθλητική επικαιρότητα είχε απασχολήσει όταν λόγω των γνώσεών της σε αγγλικά και γερμανικά, είχε συνοδεύσει τον πατέρα της σε συναντήσεις που είχε σε επίσημο ταξίδι του ως πρόεδρος της ΕΠΟμε τον πρώην πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ και τον πρώην πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί (φωτο). Ο διορισμός της ήρθε ως… δώρο την ημέρα της γυναίκας.

Αθλητικό άρωμα έχει άλλη μια αντιδημαρχία στην Ξάνθη, αφού ο Θωμάς Ηλιάδης, πρόεδρος του Μιρμάνη Ξάνθης, διατηρήθηκε αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Συντήρησης υποδομών και επίλυσης θεμάτων Οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Ξάνθης.

Συνοπτικά, μετά τον «ανασχηματισμό» από τον δήμαρχο Μπάμπη Δημαρχόπουλο, οι νέοι αντιδήμαρχοι Ξάνθης είναι οι Θεοδώρα Γιαννώτα (Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Κοινωνικής Προστασίας, Πρόνοιας και Υγείας), Αλεξία Γκιρτζίκη (Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Ισότητας φύλλων, Τουρισμού, Πολιτισμού, Ενέργειας και Περιβάλλοντος), Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης (Καθαριότητας και Ανακύκλωσης), Ερκάν Κίρατζη (Δόμησης και εμπορικών δραστηριοτήτων), Θωμάς Ηλιάδης (Καθημερινότητας, Συντήρησης υποδομών και επίλυσης θεμάτων Οικισμών) και Κυριάκος Παπαδόπουλος (Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών και κατά τόπον αρμόδιος για την Δημοτική Ενότητα Σταυρούπολης).

Στην ανακοίνωσή του ο Δήμος Ξάνθης αναφέρει: «Ανέλαβαν σήμερα 8 Μαρτίου 2017 τα καθήκοντά τους οι νέοι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ξάνθης, που όρισε ο Δήμαρχος κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος. Εμφανής είναι η ανανέωση η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε νέους δημοτικούς συμβούλους να προσφέρουν στον τόπο τους, αλλά και η αξιοποίηση της εμπειρίας.  Ένας συνδυασμός που αποσκοπεί στο να δώσει νέα ώθηση και δυναμική στην πορεία του Δήμου μας.Ο Δήμαρχος Ξάνθης ευχαρίστησε τους απερχόμενους αντιδημάρχους για την προσφορά τους, τον ιδιαίτερο ζήλο που επέδειξαν στην επίλυση των θεμάτων του Δήμου μας, αλλά και για την εξυπηρέτηση των πολιτών, καθώς και για την άριστη συνεργασία».