Volley League: Ακόμη ένας τελικός για την Ορεστιάδα που κυνηγάει τα πλέι άουτ υποδεχόμενη την Παναχαϊκή (18:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Το παιχνίδι της αγωνιστικής μετά από αυτό των αιωνίων θα είναι αυτό μεταξύ της Ορεστιάδας με την Παναχαϊκή στο Νίκος Σαμαράς για τη 18η αγωνιστική στο πρωτάθλημα Volley League.

Τόσο η Ορεστιάδα όσο και η Παναχαϊκή κυνηγάνε βαθμούς με τον ΑΟΟ να τους θέλει απεγνωσμένα ώστε να καταφέρει την πολυπόθητη παραμονή στα πλέι άουτ.

Το θετικό για τον ΑΟΟ είναι ότι έχει αναπτερωμένο ηθικό καθώς προέρχεται από μια μεγάλη νίκη και τη πρόκριση στο Final 4 του κυπέλλου μετά από 15 χρόνια. Παρόλα αυτά χρειάζεται όμως ένας αγώνας δρόμος για να μαζέψει τους αναγκαίους βαθμούς μέχρι την 22η αγωνιστική και να μη χαθούν όλα.

Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για την Ορεστιάδα καθώς δίνεται μεγάλη βάση και προσοχή στους παίκτες και γι’ αυτό το λόγο εκτός των άλλων εντάχθηκε και η προπόνηση στο κολυμβητήριο της Ορεστιάδας. Η μόνη απουσία είναι αυτή του Μορέλος, ο οποίος δεν κάνει προπονήσεις και ακολουθεί θεραπεία στη μέση ώστε να μπορεί να αγωνίζεται στους αγώνες πρωταθλήματος.

Η Παναχαϊκή βρίσκεται ήδη στην Ορεστιάδα αλλά χωρίς τον Στάθη Ντονά που για οικογενειακούς λόγους έπρεπε να μείνει στην Πάτρα.

Η Ορεστιάδα έχει μία νίκη στο πρωτάθλημα και έναν ακόμα βαθμό από την ήττα με 3-2 στον Α΄γύρο κόντρα στην Παναχαϊκή. Ο ΑΟΟ έχει 4 βαθμούς στη βαθμολογία και θέλει να μειώσουν τη διαφορά των 6 βαθμών από την Παναχαϊκή που μαζί με την Κύζικο έχουν από 10 βαθμούς. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την προκήρυξη για να είναι η Ορεστιάδα μέσα στα πλέι άουτ θα πρέπει να έχει διαφορά από την 11η ομάδα 3 βαθμούς. Στους 4 βαθμούς  διαφορά θα μείνει εκτός πλέι άουτ και θα υποβιβαστεί απ΄ευθείας. Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Παπαδογούλας, Τζεπκινλής.

Ο προπονητής της ακριτικής ομάδας Μπάμπης Σταματόπουλος είπε: «Ολοι οι αγώνες είναι σαν τελικός για μας. Ακόμα και να νικήσουμε δε μπορούμε να εφησυχάσουμε. Πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση μέχρι το τέλος και να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Η Παναχαϊκή έχει έμπειρους παίκτες, εχει διάρκεια στην απόδοση της και πρέπει να έχουμε υπομονή για να νικήσουμε. Η πρόκριση στο κύπελλο μας έχει ανεβάσει την ψυχολογία αλλά δε μας δίνει τίποτα στο πρωτάθλημα. Η πρόκριση έχει ξεχαστεί. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με το πρόβλημα του Μορέλο. Δεν κάνει άλματα στις προπονήσεις ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση στη μέση του»