O «έλεγχος» των… επιδόσεων και των αποδόσεων των Θρακιωτών στην Ευρώπη

 

Μέτριο ήταν αυτό το Σαββατοκύριακο για τους Θρακιώτες του εξωτερικού, αφού αν και αρκετοί αγωνίστηκαν μόνο ο Μάρτινς του Άρη Λεμεσού σκόραρε.

Αναλυτικά, στην συγκεκριμένη ανάρτηση συγκεντρώσαμε τι έκαναν οι Θρακιώτες του εξωτερικού το Σαββατοκύριακο στα διάφορα γήπεδα της Ευρώπης, εκτός των Ελληνικών συνόρων (η στήλη θα ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και με νέα ονόματα που τυχόν μας διαφεύγουν):

ΙΤΑΛΙΑ
Βασίλης Τοροσίδης (Μπολόνια): Στην εντεκάδα ξεκίνησε ο Ξανθιώτης αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας που αποβλήθηκε ωστόσο με απ’ευθείας κόκκινη στο 75′ στο ισόπαλο 1-1 με την Τζένοα δεχόμενη τέρμα στο 94′. Έτσι η Μπολονια έμεινε δέκατη πέμπτη με 28 βαθμούς μακριά από την ζώνη ωστόσο του υποβιβασμού.

Κώστας Πελτέκης (Βολούντας Σπολέτο): Δεν είχε αγωνιστική δράση η Σπολε΄το του Κωστα Πελτεκη.

ΡΩΣΙΑ
Γιούρι Λοντιγκιν (Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης): Σε περίοδο προετοιμασίας βρίσκεται η Ζενίτ που αποκλείστικη μεσοβδόμαδα από την Άντερλεχτ από το Eurοpa League ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος στην Ρωσία την επόμενη εβδομάδα

ΒΕΛΓΙΟ
Δημήτρης Γούτας (Κόρτραϊκ): Βασικός για 78 λεπτά ο πρώην αμυντικός της Ξάνθης στην ηττα 1-2 από την Μπέβερεν και βρίσκεται 10η με 30 βαθμούς. Βασικος και ο Μιχαλης Σηφακης για την Κορτραικ.

Xoσε Μαρία Κάσες (Μεουπεν): Ο πρωην Ισπανός μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού έμεινε στον πάγκο στην εκτός εδρας νίκη 1-2 επί της Λόκερεν του Γκαλίτσιου και βρίσκεται 11η με 30 βαθμούς.

ΙΣΠΑΝΙΑ
Δημήτρης Σιόβας (Λεγκανές): Βασικός αγωνίστηκε ο πρωην παίχτης της Ξανθης, του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού στην νίκη 4-0 επί της Λα Κορούνια και έφτασε στους 21 βαθμούς, 4 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και την τελευταία αντίπαλό της.

Αλέις Βινταλ (Μπαρτσελόνα): Εκτός αποστολής οπως και στην υπόλοιπο της χρονιάς θα είναι o πρώην παίκτης του Πανθρακικού Αλέις Βιντάλ λόγω σοβαρού τραυματισμού στον αστράγαλο.

Χαβίτο (Γκιχουελο): Βασικός στην τρίτη κατηγορία της Ισπανίας με την Γκιχουέλο αγωνίστηκε ο πρωην εξτρεμ του Πανθρακικου στο 1-1 με την Πονφεραντίνα, αποτέεσνα που την κρατα κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού με 25 βαθμούς.

Κάρλος Κάλβο (Μπανταλόνα): Εκτός αποστολής έμεινε ο Ισανός πρωην μεσος της Ξάνθης στην νικη 1-0 επί της Βιγιαρεάλ Β’ αποτέλεσμα που την έφερε στην τέταρτη θέση με 47 βαθμούς.

ΤΟΥΡΚΙΑ
Στηβ Μπέλεκ (Ουμρανίγιεσπορ): Βασικός στην εκτός έδρας ισοπαλια 0-0 απέσπασε για την Β’ Τουρκίας η Ουμρανίγιεσπορ από την Εσκισεχιρσπορ στην οποία αγωνίζεται ο αλλοτε επιθετικός του Πανθρακικού, ΑΕΚ, Ουντινέζε, Φιορεντίνα Στηβ Μπέλεκ.

ΚΡΟΑΤΙΑ
Σάββας Γκέντσογλου (Χάιντουκ Σπλιτ): Βασικός αγωνίστηκε ο έχοντας ρίζες και από την Αλεξανδρούπολη πρωην παίκτης της ΑΕΚ στην νίκη 4-0 επί της Ιστρα . Ετσι η ομαδα του παρέμεινε τριτη 17 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Ριέκα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Aλέξης Καλαϊτζίδης (Ρουρντορφ): Δεν αγωνίστηκε η ομάδα του Καλαιτζίδη για την 5η κατηγορία, αφού το πρωτάθλημα εχει διακοπεί και θα ξαναρχίσει Μάρτιο.

Κώστας Τσαμούρης (Καιζερσλάουτεν ΙΙ): Δεν αγωνίστηκε για το πρωτάθλημα της 4η κατηγορία Γερμανίας ο Τσαμούρης στην έκτός εδρας νικη 1-4 επί της Χόμπουργκ.

ΚΥΠΡΟΣ
Φώτης Παπουλής (Απόλλων Λεμεσού): Ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού και αρχηγός του Απόλλωνα Λεμεσού αγωνίστηκε ως αλλαγη από το 77′ στην νικη 2-0 της ομαδας του επί του ΑΠΟΕΛ και έμεινε στα 12 τέρματα στο πρωτάθλημα και στην πέμπτη θεση των σκορερ, ενω η ομαδα του μέιωσε στους 3 βαθμούς την διαφορά από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Ροτζέριο Μάρτινς (Αρης Λεμεσου): Ο πρωην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού πέτυχε το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα αλλα η ομάδα του ηττήθηκε από την Δόξα Κατωκοπιάς με 3-1. Έτσι ο Άρης έμεινε τους 21 βαθμούς, 10 πάνω από την ζώνη υποβιβασμού.

Βασίλης Σκούρτης (Άρης Λεμεσού): Ο πρωην φορ της Ξανθης αγωνίστηκε ως βασικός οπως και ο Μαρτινς στην ήττα 3-1 από την Δόξα Κατωκοπιας και έμεινε στα 3 τερματα στο πρωτάθλημα.