Football League: Ο «έλεγχος» των παικτών και προπονητών από την Θράκη στις ομάδες εκτός Θράκης

 

Με την 18η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρόγραμμα του πρωταθλήματος της Football League. Αρκετοί ποδοσφαιριστές και προπονητές με πέρασμα από ομάδες της Θράκης, συμμετέχουν με διάφορες ομάδες στο πρωτάθλημα της Football League.

Ως Θρακιώτες λογίζουμε φυσικά όσους έχουν καταγωγή από την Θράκη, όμως στο καθιερωμένο μας αφιέρωμα έχουμε συμπεριλάβει και παίκτες που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης. Στην αγωνιστική αυτή αν και αρκετοί αγωνίστηκαν μόνο ο Μουμίν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα.

Χανιά – Παναιγιάλειος 1-0: Βασικός για τους φιλοξενούμενους ο τερματοφύλακας Γκαραβέλης με πέρασμα από Πανθρακικό και Ξάνθη στην οποία και ανηκεί.

Άρης – Αν. Καρδίτσας 3-0: Στον πάγκο του Άρη μέχρι να αναλάβει ο νέος προπονητής έκατσε ο Πασχάλης Μελισσάς κάνοντας αρκετες αλλαγές στην εντεκάδα και αφήνοντας εκτός τους Ξανθιώτες Κενάν Μπαργκάν και τον συνήθη αποκλεισμένο Λάζαρο Χαριτωνίδη, ενω βασικός ξεκίνησε ο πρωην του Πανθρακικού και της Ξάνθης Νίκος Τσουμάνης. Για την Αναγέννηση Καρδίτσας βασικός ξεκίνησε ο Ζδραβος, ενω στον πάγκο ήταν ο τερματοφύλακας Κουτσόπουλος πρώην και ο νεοαποκτηθείς Χαλκιαδάκης, αμφότεροι παλιοί παίχτες του Πανθρακικού.

Τρίκαλα – Αγροτικός Αστ. 3-0 : Ο  πρωην παίκτης του Πανθρακικου και ΠΑΟΚ ο Μουμίν άνοιξε το σκορ στο 29′ , ενω βασικός εκτός του Μουμίν αγωνίστηκαν ακόμα για τα Τρίκαλα οι πρωην του Πανθρακικού  Αποστολίδης και Ρομπέρ. Δεν αγωνίστηκαν οι Ριζογιάννη, Μπαικαρά και Σαρακατσάνος. Από τον Αστερα που παρατάχθηκε στον πάγκο χωρίς τον Νίκο Νεντίδη που απομακρύνθηκε βασικός αγωνίστηκε ο Τριανταφυλλάκος, ενω από το 69΄Αργυρίου πρωην παίκτες του Πανθρακικού και οι δυο. Καθόλου δεν αγωνίστηκε ο πρώην του Πανθρακικού Μπούτσικος.

Λαμία – Αιγινιακός 2-1: Ασταμάτητη μοιάζει η Λαμία που έστω και με άγχος νίκησε εντός έδρας τον Αιγινιακό. Ο πρώην τερματοφύλακας της Ξάνθης Τσέναμο δεν βρέθηκε αυτή τη φορά κάτω από τα γκολπόστ της Λαμίας ενώ ούτε και ο Πεταυράκης ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού είχε χρόνο συμμετοχής. Απο την ομάδα της Πιερίας που βρίσκεται στην ζωνη του υποβιβασμού στο 67′ σκοραρε ο πρωην της Ξανθης Ενέα Γκατζολάρι, ενω βασικος ξεκίνησε και οι Φασίδης και Μήλιος που έκανε το ντεμπούτο του.

ΟΦΗ – Κισσαμικός 2-0: Νέα νικη για τον ΟΦΗ που με τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο δέιχνει βελτιωμέμος αν και είναι πολύ πίσω από τους πρωτοπόρους.  Βασικός για 78 λεπτα  ο εβρίτης πρώην παίκτης της Ξάνθης Δημήτρης Κομεσίδης, ενω αλλαγή από το 41′ αγωνίστηκε ο πρωην Πανθρακας Κώστας Πάγκαλος. Για τους φιλοξενούμενους αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Κουρέλλας, ο Τσερκέζος και ο Νικόλτσης που ωστόσο αντικαταστάθηκε στο δευτερο μερος. Δεν αγωνίστηκαν οι  Μπουγαΐδης και Σταθάκης.

Καλλιθέα – Απόλλων Σμύρνης 1-2: Η ομάδα του Άκη Μάντζιου κατάφερε να  περάσει εστω και στο φιναλε από την Καλλιθέα. Στον πάγκο οι Ταΐρης, Ομπόντο, ο πρώην χαφ της Ξάνθης και του Πανθρακικού Τσιάρας, ο εβρίτης Χιντζίδης και ο τραυματλιας πρώην του Πανθρακικού Τζάνης.

Πανελευσινιακός – Πανσερραϊκός 0-1: Σημαντικο τρίποντο για τις Σερρες στο φιναλε που μετα την ηττα από την Λαμία έκανε την τρίτη σερί της νίκη. Για τους Σερραλιους βασικός ο πρωην του Πανθρακικού Γαβριηλίδης, ενω για την Ελευσίνα δεν αγωνίστηκε ο Λευτέρης Σακελλαρίου.

Δεν αγωνίστηκαν ο Εβρίτης Δημήτρης Σιώπης και ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού Παπαχρήστος αφού η Σπάρτη νίκησε ανευ αγώνα τον Πανθρακικό.