ΑΟΞΑΡΑ! Όπως Ολυμπιακός και ΑΕΚ για τον Παναθηναϊκό!

 

Νέα νίκη της Ξάνθης και φαίνεται πως ο Παναθηναϊκός έχει βρει τον «κακό του δαίμονα», στο πρόσωπο της Ξάνθης! Η Ξάνθη με τη νίκη της την Κυριακή, έφτασε τις τρεις διαδοχικές νίκες επί του Παναθηναϊκού!

Αν ανατρέξουμε στα τελευταία 3 χρόνια, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς πως η Ξάνθη έχει το πάνω χέρι στα παιχνίδια με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Συγκεκριμένα οι Θρακιώτες έχουν ξεκινήσει ένα πολύ θετικό σερί από το 2013, τη μοιραία χρονιά, που η ομάδα βγήκε στην Ευρώπη, αλλά κατέληξε στο τέλος της και χάρη στη νίκη με 3-1 επί του Παναθηναϊκού, να παίξει μπαράζ παραμονής με τον Ολυμπιακό Βόλου. Σε σύνολο 9 αγώνων μεταξύ των δύο ομάδων από τότε οι Θρακιώτες έχουν κερδίσει τους 6 και έχουν χάσει μόνο στους δύο, με τον ένα υπολειπόμενο να έχει λήξει ισόπαλος.

Βέβαια εκτός από αυτή την εκπληκτική παράδοση, που καλά καλά ούτε ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν καταφέρει η Ξάνθη είναι η μοναδική ομάδα μετά το «διπλό» στη Λεωφόρο στον πρώτο γύρο όπου νίκησε για τρίτη φορά στις τέσσερις τελευταίες της επισκέψεις στην Αθήνα, αλλά και για δεύτερο διαδοχικό ματς τον Παναθηναϊκό στην έδρα του, κάτι που έχουν καταφέρει μόνο ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ και για να το διαπιστώσει κανείς θα πρέπει να ανατρέξει τουλάχιστον 20 χρόνια πίσω! Το παραπάνω ισχυροποιείται ακόμα περισσότερο αν κοιτάξει κανείς τα τελευταία τέσσερα αποτελέσματα των μεγάλων της Α’ Εθνικής στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός στα τελευταία 4 παιχνίδια στη Λεωφόρο έχει 2 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Ο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στα τελευταία 4 παιχνίδια στη Λεωφόρο έχουν απολογισμό 2 ήττων και δύο ισοπαλιών.

Από καταβολής της Α΄ εθνικής, μόνο οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι (Ολυμπιακός και ΑΕΚ) του Παναθηναϊκού είχαν καταφέρει να πάρουν δύο διαδοχικές νίκες μέσα στην έδρα του Τριφυλλιού και πλέον, μετά και τη νίκη της Ξάνθης με 1-2 στη Λεωφόρο στον πρώτο γύρο οι ομάδες αυτές έγιναν τρεις. Πέρυσι οι οι Θρακιώτες είχαν επικρατήσει ξανά στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με 0-1 με τέρμα του Σολτάνι.

Η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός έχασε δύο διαδοχικά ματς στην έδρα του «δράστης» ήταν η ΑΕΚ.  Ο δικέφαος νίκησε αρχικά με 1-2 και εν συνεχεία με 0-1 στη Λεωφόρο τον Δεκέμβρη του 1968 και τον Φεβρουάριο του 1970. Στη συνέχεια σειρά είχε ο Ολυμπιακός που έκανε και εκείνος δύο διαδοχικές νίκες στην «πράσινη» έδρα τον Μάιο του 1993 με 2-3 και τον Γενάρη του 1994 με 1-2. Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν εκεί, αφού κατάφεραν λίγα χρόνια αργότερα να πετύχουν και τρεις διαδοχικές νίκες με 0-2 τον Απρίλιο του 1997, όπως και τον Απρίλιο του 1998 και με 2-4 τον Δεκέμβρη του ίδιου έτους. Η Ξάνθη προς το παρών είναι μια νίκη μακριά από να πιάσει και τον Ολυμπιακό, αλλά για να δούμε εάν θα τα καταφέρει, θα πρέπει είτε να μπει στα Πλέι οφ, είτε να περιμένουμε το νέο πρωτάθλημα, ώστε οι δυο ομάδες να βρεθούν και πάλι αντιμέτωπες.