Volley League: Πέντε τελικοί πριν το τέλος για τον ΑΟ Ορεστιάδας και τους αντιπάλους του! Ρυθμιστής για την παραμονή ο Εθνικός

 

Στην τελική ευθεία μπήκε το πρωτάθλημα της Volley League με την Ορεστιάδα να πραγματοποιεί μια από τις χειρότερες πορείες της ιστορίας της στα 24 χρόνια που η ομάδα αγωνίζεται στην μεγάλη κατηγορία, αφού μετα από 17 αγώνες εχει μόνο μια νίκη και 16 ήττες, έχοντας αποσπάσει μόλις τέσσερις βαθμούς αν και δείχνει διαφορετικό πρόσωπο τον τελευταίο μήνα. Αυτήν τη στιγμή πάντως είναι στην Α2 κατηγορία αφού είναι εκτός των πλέι αουτ παραμονής.

Με βάση τον κανονισμό στα πλέι άουτ θα μετέχει και η 9η ομάδα, ενώ η 12η ομάδα θα υποβιβάζεται απ΄ευθείας εάν η βαθμολογική διαφορά με την 11η ομάδα είναι 4 βαθμοί ή περισσότεροι. Αυτη την στιγμή η διαφορά από τον Ηρακλή Χαλκίδας είναι στους 5 βαθμούς οπότε η ομαδα της Ορεστιάδας αυτήν την στιγμή υποβιβάζεται κατευθείαν. Επόμενως εαν ηττήθει στο παιχνίδι δίχως αύριο με την Παναχαϊκή στην Ορεστιάδα την Τετάρτη η παραμονή μέσω των πλέι αουτ είναι αδύνατη.

Αν κερδίσει την Παναχαϊκή ιδιώς με 3-0 ή 3-1 (έχασε 2-3 στην Πάτρα) θα μειώσει την διαφορά από τους αντιπαλους στους 3 και η παρουσία της στα πλει άουτ θα μοιάζει περισσότερο πιθανή. Θα πρέπει όμως στα επόμενα παιχνίδια στην εδρα της με Παμβοχαικό και Εθνικό Αλεξανδρούπολης που παλευουν για τετραδα να πάρει 4-6 βαθμούς αλλά και να βρει βαθμούς και στα εκτός εδρας με Παναθηναικο και Κηφισιά πράγμα με βαση την δυναμική των αντιπάλων φαντάζει αδύνατο.

Με βάση και το δύσκολο προγραμμα των αντιπαλων ο ΑΟΟ θα πρεπει να φτάσει τουλαχιστον 10-12 βαθμούς, δηλαδη να κανει το απόλυτο στα 3 παιχνίδια που έχει στο «Νίκος Σαμαρας». Το αν μπορεί να τα καταφέρει η απάντηση θα δοθεί αρχή γενομένης στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή όπου χρειάζεται την στήριξη του κόσμου του.

Η μέχρι στιγμής βαθμολογία 5 αγωνες πριν το τέλος

9. Παναχαϊκή 10

10. Κύζικος 10
———————————
11. Ηρακλής Χαλκίδας 9

12. Ορεστιάδα 4

 

Το πρόγραμμα των τεσσαρων μονομάχων για την παραμονή

Παναχαϊκή (10 βαθμοί): Ορεστιάδα (18η εκτός), Παμβοχαϊκός (19η εντός), Εθνικός Αλεξ. (20η εντός), ΠΑΟΚ (21η εκτός), Ηρακλής Χαλκίδας (22η εντός)

Κύζικος (10 βαθμοί): Παμβοχαϊκός (18η εντός), Εθνικός Αλεξ.(19η εκτός), ΠΑΟΚ (20η εντός), Ηρακλής Χαλκίδας (21η εκτός), Ολυμπιακός (22η εντός)

Ηρακλής Χαλκίδας (9 βαθμοί): Κηφισιά (18η εκτός), Ηρακλής (19η εντός), Φοίνικας (20η εκτός), Κύζικος (21η εντός), Παναχαϊκή (22η εκτός)

Ορεστιάδα 4 (βαθμοί): Παναχαϊκή (18η εντός), Παναθηναϊκός (19η εκτός), Παμβοχαϊκός (20η εντός), Κηφισιά (21η εκτός), Εθνικός Αλεξ. (22η εντός)