Super League: Ξάνθη για Ευρώπη! Νίκησε για δεύτερη φορά τον Παναθηναϊκό και πάλι με σκόρερ τον Βασιλακάκη

 

Αν και ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή και άσκησε αρκετή πίεση, η Ξάνθη όχι μόνο άντεξε, αλλά με τέρμα του Βασιλακάκη νίκησε με 1-0 και πέρασε έστω και προσωρινά και πάλι στην πέμπτη θέση που οδηγεί στα Play Off!

Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, όμως η πρώτη φάση του αγώνα άνηκε στην Ξάνθη, όταν στο 13′ ο Λουσέρο εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα κατέληξε στον Βασιλακάκη, αλλά το σουτ του τελευταίου κόντραρε στα σώματα. Στο 21′ ο Σολτάνι έκανε τη σέντρα απ’ τα δεξιά, ο Βασιλακάκης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 24 είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, όταν ο Κλωναρίδης έβαλε την κόντρα στον Λισγάρα, η μπάλα κατέληξε στον Μπουμάλ, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε ψηλά άουτ. Στο 29′ σουτ στην κίνηση του Κλωναρίδη, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Στο 45′ και στην τελευταία φάση του ημιχρόνου ο Κλωναρίδης επιχείρησε το σουτ λίγο έξω απ’ την μεγάλη περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Λισγάρα, αλλά ο Ζίβκοβιτς με εξαιρετική επέμβαση κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 52′ είχαμε την πρώτη μεγάλη φάση του δευτέρου ημιχρόνου για την Ξάνθη, όταν ο Κουρμπέλης απομάκρυνε, ύστερα απ’ την εκτέλεση του κόρνερ, με την μπάλα να στρώνεται στον Σολτάνι, αλλά το σουτ του Αλγερινού πέρασε ελάχιστα έξω απ’ την εστία του Βλαχοδήμου. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί την κατοχή και στο 58′ ο Κουλιμπαλί συνεργάστηκε όμορφα με τον Μπεργκ, γύρισε ξανά στον Σουηδό, αλλά το πλασέ του τελευταίου κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 63′ μία κεφαλιά του Μπουμάλ πέρασε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Ξάνθης, για να φτάσουμε στο 67′, όπου ο Βασιλακάκης εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη απομάκρυνση του Κουτρουμπή και με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Βλαχοδήμο και έκανε με πανέμορφο τρόπο το 1-0, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ του απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκό στη συνέχεια ανέβηκε και με τις αλλαγές του Μαρίνου Ουζουνίδη προσπάθησε να γίνει απειλητικός, όμως πέρα από την κατοχή δεν απείλησε ιδιαίτερα την εστία του Ζίβκοβιτς. Για να φτάσουμε στο 90′, με τον τερματοφύλακα της Ξάνθης να πραγματοποιεί μία σπουδαία απόκρουση, καθώς το σουτ στην κίνηση του Μολέντο το έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ. Το τέλος της αναμέτρησης βρήκε τους παίκτες της Ξάνθης ένα κουβάρι να πανηγυρίζουν, μέσα αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στα Πηγάδια για να χειροκροτήσει την προσπάθεια των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Σιλά, Φλίσκας, Λισγάρας, Καμαρά, Ντε Λούκας, Βασιλακάκης (82′ Μεχία), Λουσέρο (56′ Λάζιτς), Σολτάνι (80′ Τριάδης), Γιουνές

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Οουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Κουρμπέλης (70′ Π. Βλαχοδήμος), Ζέκα, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ (63′ Εμποκού), Κλωναρίδης (75′ Λουντ), Μπεργκ.