Γ’ Εθνική: Ξανά στις νίκες η ομάδα του Ορφέα Ξάνθης, που μετά από τρεις σερί ισοπαλίες επικράτησε με ανατροπή του ΑΟ Καρδίας

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ορφέας Ξάνθης, υποδέχθηκε στο γήπεδο του ΑΟΞ τον ΑΟ Καρδίας, και μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως οι παίκτες του Μπάμπη Χατζημεστή και του Παναγιώτη Καμαράκη, είχαν το κουράγιο και τον χαρακτήρα όχι μόνο να επιστρέψουν στο ματς, αλλά να πάρουν και τη νίκη ανατρέποντας το σκορ, φτάνοντας έτσι στην τρίτη τους νίκη εντός έδρας και έκτη συνολικά!

Το ματς ήταν σχετικά μοιρασμένο, με τον Ορφέα να έχει μεν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, αλλά τον ΑΟ Καρδίας να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος όταν έκλεβε την μπάλα και έβγαινε σε πολύ γρήγορη αντεπίθεση. Παρά το γεγονός πως ο Ορφέας έλεγχε και ο Ρούφος ήταν σταθερός όποτε χρειαζόταν, στο 35ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύθηκαν ένα αμυντικό λάθος και μετά από αναμπουμπούλα στην άμυνα του Ορφέα, έκαναν το 0-1 με σκόρερ τον Κωνιτίδη. Ο Ορφέας, όμως είχε άμεση απάντηση στο τέρμα της Καρδίας, αφού μόλις 7 λεπτά αργότερα ο Χαλήλ Ιμπράμ σκόραρε ένα εντυπωσιακό γκολ αιφνιδιάζοντας τον αντίπαλο κίπερ με ένα σουτ από πολύ πλάγια θέση και έφερε το ματς και πάλι στα ίσα, στέλνοντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Ορφέα βγήκαν πιο αποφασισμένοι να πάρουν αυτό που ήθελαν και κατάφεραν τελικά, αφού αυτή τη φορά πέρα από τον έλεγχο του αγώνα, κατάφεραν να είναι και οι μοναδικοί που σκόραραν. Ο Ορφέας απείλησε αρκετές φορές την αντίπαλη εστία, είτε με τον Λαζαρίδη, είτε με τον Λάζαρο Μαυρόπουλο, είτε με τον Γιάννη Καραγκιόζη, αλλά αυτός που σκόραρε και ολοκλήρωσε την ανατροπή έμελλε να είναι τελικά ο Μουμίνογλου Τουγιάλ με ένα δυνατό σουτ από πλάγια θέση εντός περιοχής στο 77ο λεπτό. Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έλεγξαν πλήρως τον αγώνα και κατάφεραν να πανηγυρίσουν την νίκη μετά από αρκετό καιρό. Για την ιστορία λίγο μετά του γκολ του Ορφέα, υπήρξε ένα χτύπημα εκτός φάσης σε παίκτη του Ορφέα, που προκάλεσε αψιμαχίες μεταξύ των παικτών και τελικά το… μάρμαρο πλήρωσαν οι Γιάννης Καραγκιόζης και ο Μαυρής που αντίκρισαν δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκαν.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή (80′ Τορομανίδης), Κατρανίτσας, Θεοδωρίδης Χ. (45′ Χίντ Ιμέρ), Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Χαλίλ Ιμπράμ (65′ Μελισσόπουλος Ν.), Μπουνταγκίδης, Λαζαρίδης, Καραγκιόζης Γ., Μουμίνογλου.

ΑΟ ΚΑΡΔΙΑΣ: Φαρμάκης, Βόσδου (73′ Δημητρακόπουλος), Αγτζίδης, Μπιμπισίδης Γ. (82′ Βερνάρδος), Μπιμπισίδης Δ., Γίδαρος, Ξανθόπουλος, Μαυρής, Κωνσταντινίδης (67′ Κολτούδης), Χαρίσης, Προσκυνητόπουλος.