ΕΠΣ Θράκης: Μεγάλη πρόκριση με ανατροπή στον τελικό του Κυπέλλου για τον Μ. Αλέξανδρο Ιάσμου επί της Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου

 

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου αντιμετώπισε τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στο γήπεδο των Ασωμάτων και κατάφερε να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ από τον πρώτο αγώνα παίρνοντας έτσι το ένα εκ των δύο εισιτηρίων για τον μεγάλο τελικό.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά τον αγώνα, πίεσαν ψηλά, και κυνήγησαν το γρήγορο γκολ, το οποίο μάλιστα ήρθε. Στο τρίτο μόλις λεπτό ο Μ. Αλέξανδρος Ιάσμου μπήκε σε θέση οδηγού του αγώνα, αφού ο Αντωνιάδης ανατράπηκε από τον Πλασταρά, με τον διαιτητή να υποδεικνύει παράβαση και να δίνει την εσχάτη των ποινών, δηλαδή πέναλτι, το οποίο ανέλαβε και εκτέλεσε εύστοχα ο Μυστρίδης για το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι γνωρίζοντας πως ακόμα και με την ήττα με 1-0 προκρίνονταν, δεν πτοήθηκαν και ξεπέρασαν σχετικά σύντομα το σοκ του γρήγορου γκολ, ανεβαίνοντας να πιέσουν ψηλά, χωρίς όμως εν τέλει να πατήσουν την αντίπαλη περιοχή με αξιώσεις.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έδειξαν να είναι πιο διαβασμένοι και να ελέγχουν καλύτερα το παιχνίδι, κάτι το οποίο στο 57ο λεπτό ανταμείφθηκε από την «θεά μπάλα». Ο Γιαννακιτσίδης από τα δεξιά εκτέλεσε ένα κερδισμένο φάουλ με σέντρα, με την μπάλα να περνά από όλους και τελικά να καταλήγει στον Αντωνιάδη που με κοντινή προβολή έκανε το 2-0 το οποίο και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος δίνοντας έτσι την πρόκριση στον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου που επιστρέφει και πάλι στον τελικό του θεσμού μετά το 2014 που το είχε κατακτήσει νικώντας την Δόξα Σώστη με 3-0.