Οι προθέσεις της νέας διοίκησης του ΑΠΣ Πανθρακικός για την κάθοδο της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

 

Μέσα στην εβδομάδα θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Πανθρακικού, που ψηφίστηκε στις αρχαιρεσίες της περασμένης Κυριακής. Εκεί θα συζητηθούν οι εξελίξεις και θα αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις.

Ο απερχόμενος πρόεδρος αλλά και πρωτεύσας σε σταυρούς στις τελευταίες εκλογές Μανόλης Σακαλής, μιλώντας στο ThrakiSportS, παραδέχθηκε ότι είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην αφεθεί η φλόγα του Πανθρακικού να σβήσει.

Μετά από τον υποβιβασμό από την Football League στην Γ’ Εθνική, που θεωρείται ερασιτεχνική κατηγορία, παύει να υφίσταται η ΠΑΕ ως Ανώνυμη Εταιρεία και πλέον το δικαίωμα συμμετοχής στην Γ’ Εθνική έχει το ιδρυτικό σωματείο ΑΠΣ Πανθρακικός, από το οποίο ιδρύθηκε 11 χρόνια πριν η ΠΑΕ.

Χρέη στον Ερασιτέχνη δεν μεταφέρονται αλλά βαρύνουν μεγαλομετόχους και ΔΣ της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ, ωστόσο αν ο Πανθρακικός ανέβει κάποια στιγμή στην Β’ Εθνική και χρειαστεί να συσταθεί νέα ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία, τότε θα αναβιώσουν και τα μισά χρέη προς τους ποδοσφαιριστές.

Τα χρέη αυτά κρίνονται διαχειρίσιμα. Ωστόσο αυτό το σενάριο είναι μακρινό. Η πρώτη απόφαση που καλείται να συζητήσει, να εξετάσει και να λάβει το νέο ΔΣ του Ερασιτέχνη Πανθρακικού είναι αν η ομάδα θα κατέβει στην Γ’ Εθνική, όπως έχει δικαίωμα.

Ξεκάθαρη πρόθεση αυτή τη στιγμή από τον Ερασιτέχνη δεν υπάρχει. Τα μέλη του νέου ΔΣ αντιλαμβάνονται ότι πέφτει στις πλάτες τους ένα βαρύ φορτίο, ωστόσο οι άνθρωποι τονίζουν ότι δεν έχουν την οικονομική επιφάνεια για να στηριχθεί μια συμμετοχή της ομάδας σε εθνικό πρωτάθλημα.

Η απόφαση για συμμετοχή στην Γ’ Εθνική θα ληφθεί αφού πρώτα υπάρξει συνάντηση με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Τάσο Καραολάνη για να ξεκαθαρίσει και αυτός απέναντί τους τις προθέσεις τους, αλλά και συναντήσεις με επιφανή μέλη της τοπικής κοινωνίας της Κομοτηνής.

Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης έχει δηλώσει δημόσια ότι στόχος είναι να γίνειξανά μεγάλος ο Πανθρακικός, αλλά και από την διοίκηση της ΕΠΣ Θράκης επιθυμία είναι φυσικά να έχει τρεις ομάδες η Ροδόπη στη νέα Γ’ Εθνική, όπως έχει δικαίωμα.

Ωστόσο αυτό δεν εξαρτάται πλέον ούτε από την δημαρχεία ούτε από την ΕΠΣ Θράκης αλλά από το αν θα δηλώσει ή όχι συμμετοχή ο Πανθρακικός. Και όταν πλέον λέμε Πανθρακικός, εννοούμε ο Ερασιτέχνης Πανθρακικός, ο ΑΠΣ Πανθρακικός.

Αν εκτιμηθεί ότι υπάρχει επαρκής χρηματοδότηση, ο Πανθρακικός θα κατέβει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αν όχι, τότε θα δηλωθεί μόνο στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Θράκης, όπου έτσι κι αλλιώς συμμετέχει αυτήν την στιγμή με τα παιδιά της ακαδημίας του.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες μέρες αναφορικά με την λήψη αυτής της απόφασης θα είναι κρίσιμες…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΠΣ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ