Εκτός Δ.Σ. της ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ ο Γιάννης Παπαδημητρίου, εντός ο Γιώργος Κασναφέρης

 

Έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια από την τελευταία ανακοίνωση της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, όπως ονομαζόταν τότε, σχετικά με την σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας και από τότε έχουν αλλάξει πολλά, που άλλα έχουν ανανκοινωθεί, κάποια άλλα όμως όχι.

Ήταν 16 Ιουνίου του 2014, λίγο μετά το μπαράζ για την παραμονή στην Super League με τον Ολυμπιακό Βόλου, όταν είχε ανακοινωθεί η σύνθεση του νέου ΔΣ έπειτα από τις αρχαιρεσίες που είχαν προκηρυχθεί και είχαν γίνει πριν το μπαράζ (αλλά ανακοινώθηκαν μετά).

Πρόεδρος: Αριστείδης Πιαλόγλου
Αντιπρόεδρος: Βασίλης Κοντοβαζαινίτης
Διευθύνων Σύμβουλος: Νικόλαος Επιτρόπου
Μέλη: Νίκος Δαμκαλής, Πέτρος Δαμκαλής, Κωνσταντίνος Κομνηνός, Βασίλης Δανιήλ, Γιώργος Μπερμπέρογλου.

Πριν περάσει καλά καλά ένας μήνας από εκείνη την ανακοίνωση, ο ίδιος ο Χρήστος Πανόπουλος είχε κάνει γνωστό κατά την παρουσίαση του Σάκη Τσιώλη ως προπονητή της ομάδας, ότι ο Γιάννης Παπαδημητρίου παράλληλα με το πόστο του τεχνικού διευθυντή, αναβαθμιζόταν και σε αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, αποκτώντας για πρώτη φορά θέση στο ΔΣ. Για την ακρίβεια είχε οριστεί β’ αντιπρόεδρος, με την θέση του πρώτου αντιπροέδρου να διατηρεί ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης.

Βέβαια από τότε άλλαξαν πολλά, ωστόσο η μόνη ανακοίνωση της Ξάνθης που έχει εκδοθεί από τότε σχετικά με την σύνθεση του ΔΣ της ΠΑΕ ήταν όταν έφυγε από την ζωή ο Κοντοβαζαινίτης και έγινε γνωστό με σχετικό δελτίο Τύπου πριν 14 μήνες, Δεκέμβριο του 2015, ότι στην θέση του, καθήκοντα πρώτου αντιπροέδρου αναλαμβάνει ο νυν πρόεδρος της Super League Γιώργος Στράτος.

Κάτι άλλο δεν πρόσθετε η ανακοίνωση, αλλά ήδη από το ρεπορτάζ του ThrakiSportS που κατέγραφε την σύνθεση του ΔΣ της Ξάνθης μετά από αυτήν την (αναγκαστική) αλλαγή, παρατηρούνταν δύο ακόμα απώλειες από το ΔΣ, που έγιναν χωρίς προφανώς να εκδοθεί κάποιο ανακοινωθέν. Ο λόγος για τους Βασίλη Δανιήλ και Κωνσταντίνο Κομνηνό, που ήδη από τότε δεν μετείχαν στο Δ.Σ.

«Μετά και από αυτήν την εξέλιξη το ΔΣ της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη αποτελείται από τους Άρη Πιαλόγλου (πρόεδρο), Γιώργο Στράτο (α’ αντιπρόεδρο), Γιάννη Παπαδημητρίου (β’ αντιπρόεδρο), Νίκο Επιτρόπου (διευθύνοντα σύμβουλο), Γιώργο Μπερμπέρογλου, Νίκο και Πέτρο Δαμκαλή (μέλη)», ολοκληρωνόταν το ρεπορτάζ του ThrakiSportS για το τότε Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Όποιοι νομίζουν ωστόσο ότι αυτό το Δ.Σ. υπάρχει και σήμερα, κάνουν λάθος. Από εκείνα τα μέλη ένα έχει αποχωρήσει και ένα έχει προστεθεί. Και μιλάμε για δυο μεγάλα ονόματα, που ταυτοχρόνως απαρτίζουν και το τεχνικό επιτελείο της ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ, όπως αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα της ομάδας. Ο λόγος για τους Γιάννη Παπαδημητρίου και Γιώργο Κασναφέρη.

Χωρίς να υπάρξουν τυμπανοκρουσίες και ανακοινώσεις, ο Καζναφέρης έχει γίνει μέλος του νέου Δ.Σ. Χρονικός προσδιορισμός για το πότε συνέβη αυτό δεν υπάρχει, αφού όπως προαναφέρθηκε, δεν εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση. Ωστόσο στις 17 Ιουλίου, όπως προκύπτει από τις ιντερνετικές αναζητήσεις, το όνομά του αναφέρεται για πρώτη φορά ως μέλος Δ.Σ. στην εκτενή ανακοίνωση για την παρουσίαση της φανέλας και των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων του συλλόγου, χωρίς κάποια ειδική μνεία για αυτήν την αναβάθμιση.

Έκτοτε οι αναφορές στα δελτία Τύπου της ομάδας συνοδεύουν τον χαρακτηρισμό του Γ. Καζναφέρη όχι ως μάνατζερ της ομάδας αλλά ως «μέλος Δ.Σ.». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καζναφέρης είχε διατελέσει μέλος του ΔΣ τη ΠΑΕ και στην προηγούμενη θητεία του στην Ξάνθη, φτάνοντας μάλιστα και στην θέση του β’ αντιπροέδρου. Αυτήν την φορά μετέχει στο διοικητικό σχήμα ως απλό μέλος του ΔΣ, όπως είναι και οι Δαμκαλήδες με τον Μπερμπέρογλου.

Ωστόσο η άφιξη του Κασναφέρη στο Δ.Σ. της Ξάνθης φαίνεται ότι συνοδεύθηκε και από μία αποχώρηση από το Δ.Σ. καθώς όποιος ανατρέξει σήμερα να δει την σύνθεσή του στην ιστοσελίδα της ομάδας, με έκπληξη θα διαπιστώσει ότι δεν αναφέρεται ούτε ως αντιπρόεδρος ούτε ως απλό μέλος ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Διατηρεί φυσικά τον τίτλο του τεχνικού διευθυντή, αλλά όχι και τον αναβαθμισμένο τίτλο του αντιπροέδρου της ομάδας που είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο Πανόπουλος.

Πότε επήλθε αυτή η αλλαγή ουδείς μπορεί να ξέρει και είναι αλήθεια ότι ούτε ως ThrakiSportS θα το είχαμε πάρει χαμπάρι, αν δεν μας διόρθωνε φίλος αναγνώστης σε πρόσφατο ρεπορτάζ όπου τον αναφέραμε ως αντιπρόεδρο της ομάδας, με το σχόλιο «Είστε σίγουροι ότι ο Γ. Παπαδημητρίου διατηρεί θέση αντιπροέδρου στην Ξάνθη;». Η αλήθεια είναι ότι εδώ και κάποιο διάστημα, άγνωστο πόσο, ο Παπαδημητρίου δεν μετέχει στο Δ.Σ. της ομάδας, που έχει ως μόνο αντιπρόεδρο τον Στράτο.

Η αλήθεια είναι ότι ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε οριστεί αντιπρόεδρος για να διευκολύνει με την παρουσία του το έργο του Κοντοβαζαινίτη, που λόγω υγείας δεν μπορούσε να παρίσταται σε όλα τα ΔΣ σε ΕΠΟ και Super League. Είναι αλήθεια ότι με τον διορισμό του Στράτου στην θέση του αντιπροέδρου, ίσως εξέλειπε ο συγκεκριμένος λόγος. Ωστόσο τουλάχιστον έξι μήνες μετά τον διορισμό Στράτου, ο Γιάννης Παπαδημητρίου εξακολουθούσε να είναι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ.

Ως αντιπρόεδρος υποδέχθηκε στην Βιαμάρ από κοινού με τον έτερο αντιπρόεδρο Γιώργο Στράτο τους δημοσιογράφους, στην περίφημη συνέντευξη του περσινού Μαρτίου με την οποία ο Πανόπουλος είχε ανακοινώσει την έναρξη της περιφημης κίνησης των 12 μικρομεσαίων. Επίσης, όπως προκύπτει από τις ίδιες τις ανακοινώσεις της ομάδας, διατηρούσε τον τίτλο του αντιπροέδρου στις 26 Μαΐου 2016, καθώς εμφανίζεται να μιλά στην δεξίωση των δευτεραθλητών της Κ17 ως αντιπρόεδρος και τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ (δείτε σχετική ανακοίνωση με ένα κλικ ΕΔΩ).

Αντιθέτως, στις 5 Ιουλίου κατά τον αγιασμό της πρώτης ομάδας, ο μόνος τίτλος που συνοδεύει τον Γιάννη Παπαδημητρίου στο σχετικό «ρεπορτάζ» της επίσημης ιστοσελίδας της ομάδας είναι αυτός του τεχνικού διευθυντή, όχι όμως και του αντιπροέδρου. Γενικά, το αντιπρόεδρος το συναντάμε σε δημοσιογραφικά ρεπορτάζ, σαν και αυτά του ThrakiSportS, προφανώς από κεκτημένη ταχύτητα και έλλειψη γνώσης αυτής της σιωπηρής αλλαγής στο Δ.Σ. της Ξάνθης, όχι όμως έκτοτε σε επίσημες ανακοινώσεις, δελτία τύπου και ενημερώσεις της ΠΑΕ.

Συνεπώς, το πιο πιθανό σενάριο θέλει να είχαμε ταυτόχρονα το τέλος του Γ. Παπαδημητρίου από την θέση του αντιπροέδρου αλλά και γενικά από μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ Ξάνθη ΑΟ και την είσοδο σε αυτό του Γ. Κασναφέρη, ως απλού μέλους μόνο. Πιθανότατα δε, αυτή να συνέπεσε με την αλλαγή στην επωνυμία της ομάδας, μετά το διαζύγιο με την Skoda. Πάντως η ουσία είναι ότι οι αλλαγές αυτές, σε αντίθεση με ό,τι μας έχει συνηθίσει η Ξάνθη, δεν ανακοινώθηκαν ποτέ…