Σήκωσε ψηλά (και) την Θράκη η Καρακατσάνη στο ΣΕΦ! Η ανάλυση της κούρσας της και οι στόχοι της νέας χρονιάς…

 

Κάνοντας μια κούρσα… προπόνησης, στην διάρκεια της οποίας έριξε γύρο σε όλες τις συναθλήτριές της, η Αναστασία Καρακατσάνη αναδείχθηκε πανελληνιονίκης στα τρία χιλιόμετρα των γυναικών.

Σε αντίθεση πάντως με την άνεση με την οποία όλοι αντιλήφθηκαν ότι κέρδισε, η ίδια έκανε λόγο για δύσκολο αγώνα – όχι τόσο λόγω… ανταγωνισμού αλλά εξαιτίας του στίβου και του γεγονότος ότι έπρεπε διαρκώς να προσπερνά τις συναθλήτριές της τρέχοντας στην εξωτερική.

«Έχω κάνει προπονητικά τεστ, ήθελα όμως να δοκιμαστώ και σε αγώνα, έστω και αν ο ανταγωνισμός στην Ελλάδα δεν είναι πολύ μεγάλος. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, υπό την έννοια ότι από το πρώτο χιλιόμετρο έπρεπε να προσπερνάω αθλήτριες και να τρέχω ουσιαστικά εξωτερικά. Με αυτό το δεδομένο, ο χρόνος νομίζω ότι είναι ικανοποιητικός και με γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον», δήλωσε η Αναστασία Καρακατσάνη.

Η αθλήτρια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης επιτυγχάνοντας χρόνο 9’28″45 χάρισε το μοναδικό μετάλλιο σε σύλλογο της Θράκης σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου και μάλιστα αυτό έμελλε να είναι χρυσό. Ως η κορυφαία ελληνίδα δρομέας στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις φέτος στον κλειστό, θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Βαλκανικό του Βελιγραδίου το ερχόμενο Σάββατο. Ωστόσο ο φετινός της στόχος δεν είναι ο κλειστός στίβος αλλά ο ανοιχτός.

«Στόχος είναι ασφαλώς η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θεωρώ ότι η επίτευξη του ορίου είναι κάτι εφικτό, αν κρίνεις από την σημερινή μου επίδοση σε αυτές τις συνθήκες. Με ανταγωνισμό πιστεύω ότι θα καταφέρω να κατεβάσω 10 ακόμα δευτερόλεπτα την ατομική μου επίδοση και να πάω στο Λονδίνο», είπε η Καρακατσάνη μιλώντας στο ThrakiSportS.

Τέλος, για τη νέα της ομάδα, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, με τα χρώματα του οποίου αγωνίζεται αν και η ίδια έχει καταγωγή από την Θεσσαλία, είχε να πει τα καλύτερα. «Είχα αρκετές προτάσεις από ομάδες αλλά μου άρεσε ιδιαίτερα ο τρόπος που με προσέγγισαν οι άνθρωποι του συλλόγου. Είναι όμορφο να νιώθεις αυτήν την ζεστασιά και την αίσθηση της οικογένειας», είπε η Αναστασία Καρακατσάνη.