ΕΠΣ Ξάνθης: Δύσκολη εντός έδρας νίκη της Ασπίδας Ξάνθης επί του Αστέρα Μαγικού

 

Την νίκη κατάφερε να πάρει η Ασπίδα Ξάνθης με 1-0 επί του Αστέρα Μαγικού στο ΔΑΚ για την 18η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. 

Έτσι η Ασπίδα στρέφεται στον επερχόμενο δεύτερο ημιτελικό της Τετάρτης στο γήπεδο των Μαγγάνων απέναντι στον Άρη Αβάτου από τον οποίο ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου με 1-2. Ο δε Αστέρας Μαγικού στρέφεται πλέον στα πλέι άουτ της Α1 κατηγορίας καθώς τερμάτισε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ένα παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χάρη Κατσή που σημείωσε ακόμα ένα κρίσιμο γκολ για την ομάδα του δίνοντας ταυτόχρονα τους 3 πολύτιμους βαθμούς. Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής έχει χαρίσει αρκετούς βαθμούς στην ομάδα του με τα τέρματα του όπως και στον αγώνα του πρώτου γύρου που και πάλι με δικό του τέρμα, η ομάδα της Ασπίδας πανηγύρισε την νίκη.

Στο 7′ λεπτό η Ασπίδα απείλησε την εστία του Βιττή  με τον Μούξιο να πιάνει την κεφαλιά μετά από καλή σέντρα του Σαββόγλου, με την μπάλα να καταλήγει ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Μαγικού. Στο 65′ λεπτό ο Κατσής με σουτ εκτός περιοχής κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Βιττή και να δώσει το τρίποντο στην ομάδα του και να διαμορφώσει το τελικό 1-0.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Κισά Ομέρ Κοράι, Σαμαράς, Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Νικολούδης, Σαββόγλου, Μουξιός, Χατζηπαρασκευάς (75′ Παπαθωμάς), Ψαρόπουλος, Στεπανιάν (67′ Αβραμίδης), Κατσής (78′ Τζαρτάκης)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ: Βιττής, Γκίννης, Κιαχίδης, Σιμελίδης, Μεμέτ Φουρκάν (46′ Κωνσταντινίδης), Σπυριάδης, Σταύρου, Σαββόγλου (83′ Ζώτος Χ.), Ξαντινίδης, Ζώτος Β., Αδαμίδης (46′ Ανδρέου)