Super League: Ήττα στις λεπτομέρειες και στην εκπνοή του αγώνα για την Ξάνθη στο Περιστέρι

 

Την ήττα με 2-1 γνώρισε η Ξάνθη στο Περιστέρι από τον Ατρόμητο με τέρμα που δέχθηκε στο 85′ ενώ προσωρινά είχε ισοφαρίσει με πέναλτι του Γιουνές. Έτσι για τρίτο διαδοχικό εκτός έδρας παιχνίδι γνωρίζει την ήττα μετά από Ολυμπιακό και Πανιώνιο. 

Με αυτήν την ήττα η ομάδα της Ξάνθης παρέμεινε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 33 βαθμούς, περιμένοντας ωστόσο  την ολοκλήρωση όλων των υπόλοιπων προγραμματισμένων αναμετρήσεων για την 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στα της αναμέτρησης, η ομάδα της Ξάνθης μόλις στο 3ο λεπτό απείλησε την εστία του Ατρόμητου με τον Λουσέρο να πιάνει το σουτ στην κίνηση μετά από γύρισμα του Βασιλακάκη με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Στο 27′ ήρθε η απάντηση από την πλευρά του Ατρόμητου με έναν παλιό γνώριμο για τους φιλάθλους της Ξάνθης, με τον Πλατέλλα να μπαίνει στην περιοχή και να επιχειρεί μία σέντρα σουτ με τον Ζίβκοβιτς να παραχωρεί το κόρνερ. Και ενώ το παιχνίδι κυλούσε χωρίς αξιόλογες φάσεις για τις δύο ομάδες, στο 42′ ο Ατρόμητος κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πλατέλλα που εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Ντάουντα και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο δεύτερο 45′ λεπτό η ομάδα της Ξάνθης μπήκε εμφανώς πιο επιθετικά στο παιχνίδι αναζητώντας την ισοφάριση κάτι που κατάφερε στο 57′ με τον Γιουνές να κερδίζει αρχικά το πέναλτι από τον Γκορμπούνοφ και εν συνεχεία να αξιοποιεί την εσχάτη των ποινών από τα 11 βήματα πραγματοποιώντας το 1-1. Στο 72′  ο Ατρόμητος απείλησε με τον Λημνιό που δεν κατάφερε να απειλήσει με το σουτ που πραγματοποίησε να καταλήγει λίγο έξω από την εστία του Ζίβκοβιτς. Στο 85′ λεπτό, ο Ατρόμητος κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματα του με ένα πολύ όμορφο γκολ του Τόνσο που με εξαιρετικό πλασέ μέσα και αριστερά της περιοχής της Ξάνθης πλάσαρε στέλνοντας αρχικά την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι πριν καταλήξει στα δίκτυα του Ζίβκοβιτς διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 υπέρ του Ατρόμητου.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Σα Πίντο) : Γκορμπούνοφ, Ζησόπουλος, Φυτανίδης, Μπάχα (64′ Μανιάτης), Κιβρακίδης, Κατράνης, Ούμπιδες, Λημνιός, Πλατέλλας (80′ Λε Ταλέκ), Τόνσο, Ντάουντα (87′ Κυριακίδης)

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Ράσβαν Λουτσέσκου):  Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (76′ Πιτσέλι), Γιουνές, Λουσέρο, Καρασαλίδης, Βασιλακάκης (84′ Λισγάρας), Λάζιτς, Ορφανίδης, Σιλά, Καμαρά (60′ Τριάδης), Φλίσκας