«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Ο Κίμωνας Λεχούδης αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες του φωτογραφίες

Επιμέλεια αφιερώματος: Έλενα Καρατζίδου

Το όνομα του έχει συνδεθεί άρρηκτα με το κόσμο του μπάσκετ αρχικά μέσω του αείμνηστου πατέρα του και στη συνέχεια από εκείνον, καθώς έχει διανύσει και εξακολουθεί να διανύει πολλά χιλιόμετρα στα παρκέ, αφήνοντας το στίγμα του στο μπασκετικό κόσμο. Όσοι δε τον γνωρίζουν σίγουρα θα σχολιάσουν το ύψος του, τις μπασκετικές του δυνατότητες και τα έντονα γαλανά του μάτια. Όσοι πάλι τον ξέρουν ξεχνούν για λίγο τα παραπάνω καθώς ο Κίμωνας Λεχούδης είναι γνωστός για το αστείρευτο χιούμορ που τον διακατέχει και είναι αυτό που σίγουρα δε θα τον αφήσει ποτέ.

Γεννήθηκε στη Κομοτηνή και από μικρή ηλικία είχε άμεση επαφή με το μπάσκετ καθώς ο πατέρας του Νεοκλής Λεχούδης ήταν στέλεχος της ομάδας μπάσκετ Γκροτζέλες της Πολωνίας και όταν γύρισε στη Κομοτηνή ήταν εκείνος που συσπείρωσε όλες  οι δυνάμεις του μπάσκετ στον ΓΑΣ, που από τις τοπικές κατηγορίες βρέθηκε στην Α2 ανδρών, όπου παρέμεινε πολλά χρόνια και διεκδίκησε την άνοδο στην Α1. Φυσικό επόμενο λοιπόν και ο Κίμωνας να βρεθεί με τη μπάλα του μπάσκετ στα χέρια από μικρός και να είναι από τις χαρακτηριστικότερες μορφές του ΓΑΣ.

Γνώρισε όλες τις ένδοξες στιγμές του ΓΑΣ απο ”μέσα” και φόρεσε τη φανέλα του για αρκετά χρόνια αγωνιζόμενος και στη Β΄Εθνική αφότου τελείωσε με την Π. Π. Πύραυλος, την εφηβική ομάδα μπάσκετ . Μετά από αρκετά χρόνια είπε να κάνει ένα μίνι διάλειμμα και θα αγωνιστεί για ένα χρόνο -τόσο άντεξε μακριά από τη Κομοτηνή- στον Δούκα από το 2010 έως το 2011. Επιστρέφει στον ΓΑΣ όπου αγωνίζεται για ένα χρόνο. Αποφασίζει να σταματήσει για λίγο καιρό αλλά οι μεγάλες αγάπες ως γνωστόν δε χάνονται. Μετά από μετά από ένα έντονο φλερτ που κράτησε ένα Καλοκαίρι ,είπε το πολυπόθητο «ναι» και επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του.

Το Σεπτέμβριο του 2016 βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων για μια είδηση που όλοι νομίζουν ότι αποτελεί μια από τις γνωστές του πλάκες. Αυτή τη φορά όμως τους τη ” φέρνει” καθώς η μεταγραφή του από τον ΓΑΣ στην ΑΕ Κομοτηνής είναι γεγονός. Το κεφάλαιο ΑΕ Κομοτηνής άνοιξε και έγινε σε συνεννόηση και των δύο σωματείων, για να υπάρχει μία καλή κοινή πορεία στο μπασκετικό κομμάτι της πόλης της Κομοτηνής. Σαφώς όμως το κεφάλαιο του ΓΑΣ δεν κλείνει ποτέ. Όπως λεει: << Είμαστε μία ζωή ΓΑΣ. Με αυτόν μεγαλώσαμε, με αυτόν ζήσαμε>>.

Κάπου εκεί πριν ή μετά τις προπονήσεις θα τον βρείτε στη παρεά που ”πεθάινει” στα γέλια, σε βόλτα με τη μηχανή του ή με τη καψούρα την οποία θα γνωρίσετε παρακάτω. Αν τον βρείτε κάπου κάντε ένα τάμα και ζητήστε την ευλογία του. Αν είστε καλοί ”Λεχουδιστές” ίσως σας τη δώσει.  Ανήμερα της Τσικνοπέμπτης ήταν ο καταλληλότερος και του ζητήσαμε, όπως κάνουμε κάθε εβδομάδα από κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει τα προσωπικά και οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει ο ίδιος τις 20 φωτογραφίες που αγαπά περισσότερο, που τον έχουν σημαδέψει περισσότερο, που θεωρεί ότι συνοψίζουν την μέχρι σήμερα (αθλητική και όχι μόνο) πορεία του.

O Κίμωνας Λεχούδης ανταποκρίθηκε με χαρά σε αυτήν την πρόσκληση – πρόκληση, επέλεξε τις 20 αγαπημένες φωτογραφίες του και ξεφυλλίζει μαζί μας το «άλμπουμ της ζωής του», εξηγώντας τι βλέπουμε σε κάθε εικόνα. Γνωρίστε λοιπόν τον Κίμωνα Λεχούδη μέσα από τα μάτια του… Κίμωνα Λεχούδη!