A2 Aνδρών: Το πρόγραμμα των Κυκλώπων και των αντιπάλων τους για την παραμονή 5 στροφές πριν το φινάλε

 

Πέντε αγωνιστικές απομένουν ακόμα για την λήξη του πρωταθλήματος της Α2 Aντρών στο χάντμπολ και δυστυχώς η πορεία των Κυκλώπων δεν ανάλογη αυτής που φαντάζονταν οι άνθρωποι που απαρτίζουν αυτό το τμήμα μετα την επάνοδο της ομάδας στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία.

Αυτή την στιγμή η ομάδα των Κυκλώπων είναι προτελευταία, αν και στην ουσία τελευταία μετά την αποχώρηση του Δία Πολίχνης. Στόχος των παιδιών του Ηλία Ταρε είναι τουλάχιστον η κατάκτηση της 8ης θέσης, πάνω από τα Γιάννενα, αφού η έβδομη έτσι κι αλλιώς δείχνει να έχει χαθεί οριστικά, αφού ο Ζαφειράκης και οι υπόλοιπες ομάδες δείχνουν να έχουν ξεφύγει αρκετά.

Ωστόσο με δεδομένο ότι υποβιβάζονται μόλις δύο ομάδες και την μία την ξέρουμε ήδη, αρκεί να βρεθούν πάνω από τα Γιάννενα για να παραμείνουν στην κατηγορία. Για να συμβεί αυτό η μία λύση είναι να τα κερδίσουν αλλά θα είναι σαφώς καλύτερο και πιο ασφαλές να πάνε με σχετική διαφορά ασφαλείας σε αυτό το ματς, αρκεί φυσικά να εκμεταλλευθούν την έδρα τους και να μην έχουν άλλες κακές εμφανίσεις σαν και εκείνην του περασμένου Σαββάτου απέναντι στην πρωτοπόρο μεν ΧΑΝΘ, από την οποία όμως έχασαν με κατεβασμένα τα χέρια.

Έτσι με βάση το πρόγραμμα των Κυκλώπων και των Ιωαννινων στα επόμενα τέσσαρα παιχνίδια, αφού οι δυο ομαδες εχουν νίκη ανευ αγώνα με τον Δία που αποχώρησε, η ομάδα της Αλεξανδρούπολης θέλει στην τελευταία αγωνιστική στα Γιάννενα στις 8 Απρίλη να πάει με πλεονέκτημα τουλάχιστον +3 από τους Ηπειρώτες  για να είναι σίγουρη αφού φαίνεται πως έχει καλύτερο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα οι Κύκλωπες που κέρδισαν 31-29 στον α’ γύρο στην Αλεξανδρούπολη έχουν παιχνίδια με ομάδες που μπορούν να κοντραρουν, ειδικά στην έδρα τους, ενώ έχουν κλείσει στο πρώτο μισό του δεύτερου γύρου τα ματς με τις ομάδες της πρώτης τετράδας, σε αντίθεση με του Γιαννιώτες που αγωνίζονται με ομάδες της κορυφής πλην του παιχνιδιού “τελικό” τον Απρίλη με τους Κύκλωπες.

Το πρόγραμμα των δυο μονομάχων για την 8η θέση, που οδηγεί στην παραμονή.

ΚΥΚΛΩΠΕΣ (4 ΒΑΘΜΟΙ): Δίας 10-0 α.α (14η), Δράμα (εντός 15η), Κιλκίς (εκτός 16η), Ζαφειράκης (εντός 17η), ΑΟ Ιωάννινα (εκτός 18η)

ΑΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ (5 ΒΑΘΜΟΙ): Αρχέλαος (εντός 14η), Πρωτέας (εκτός 15η), ΧΑΝΘ (εντός 16η), Δίας 10-0 α.α (17η), Κύκλωπες (εντός 18η)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.Χ.Α.Ν.Θ 24

2.Φαίακας Κέρκυρας 22

3.Αρχέλαος Κατερίνης 18

4.Πρωτέας Άρτας 16

5.Γ.Α.Σ Κιλκίς 14

6.Γ.Σ Δράμα 1986 14

7.Ζαφειράκης Νάουσας 12

8.Α.Ο Ιωαννίνων 5

9.Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης 4

10.Δίας Πολίχνης (αποχώρησε)