Photos: Καρέ-καρέ το ντεμπούτο του 15χρονου Οκάν Μεκερά που πήρε στην Δράμα το «βάπτισμα του πυρός» από τον Μπάμπη Χατζημεστή

 

Μια ξεχωριστή εμπειρία είχε την ευκαιρία να ζήσει ο Οκάν Μεκερά στον αγώνα του Ορφέα Ξάνθης με την Δόξα Δράμας την Κυριακή, αφού έπαιξε για πρώτη φορά και σε ηλικία μόλις 15 ετών σε αγώνα εθνικού πρωταθλήματος – και συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Ο Ορφέας Ξάνθης ταξίδεψε στην Δράμα έχοντας πολλές απουσίες, και ο Μπάμπης Χατζημεστής με το τεχνικό επιτελείο επέλεξαν να συμπεριλάβουν αρχικά στην αποστολή του αγώνα δύο νέα παιδιά από τις ακαδημίες της ομάδας, όπως είχε προϊδεάσει τον Ιανουάριο ο ιδιοκτήτης της ομάδας, σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν περισσότερο τις ακαδημίες του. Μάλιστα, ο ένας εξ’ αυτών να ήταν μόλις 15 (!) ετών. Ο λόγος για τον Οκάν Μεκερά που όχι μόνο μπήκε στην αποστολή της ανδρικής ομάδας για πρώτη φορά, αλλά έκανε τελικά και την πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα της μεγάλης ομάδας.

Ήταν το 80ο λεπτό της αναμέτρησης και ο Ορφέας Ξάνθης βρισκόταν πίσω στο σκορ με διαφορά 2 τερμάτων. Τότε ο Παναγιώτης Καμαράκης με τον Μπάμπη Χατζημεστή έκριναν πως ήταν η στιγμή να πραγματοποιήσουν όσα είχαν πει πριν λίγο καιρό, και αποφάσισαν να περάσουν στον αγώνα τον Οκάν Μεκερά και να του δώσουν το λεγόμενο «βάπτισμα πυρρός» (και ενώ λίγο πριν είχε μπει και ο 16χρονος Κλεντής Ζιγκολάρι που επίσης προέρχεται από τις ακαδημίες ).

Ο Οκάν που έκλεισε τα 15 έτη στα τέλη του Δεκεμβρίου, πήρε τη θέση του Χαλήλ Ιμπράμ και έδειξε πως παρά την μικρή ηλικία του, είχε και την ψυχραιμία και την δύναμη και την ωριμότητα αλλά και κυρίως τις ικανότητες να ανταπεξέλθει σε έναν αγώνα εθνικού πρωταθλήματος. Το μέλλον του ανήκει, αλλά προς το παρόν αυτό που μένει είναι το γεγονός της συμμετοχής του, που η δραμινή ιστοσελίδα DramaGoal κατέγραψε καρέ – καρέ απαθανατίζοντας την είσοδο του Οκάν στον αγώνα, αλλά και κάποιες στιγμές από την συμμετοχή του στο παιχνίδι. Δείτε αναλυτικά τις φωτογραφίες: