Η ΑΕ Κομοτηνής νικήτρια στο ντέρμπι – θρίλερ επί του ΓΑΣ! Δύο παρατάσεις και 700 θεατές στο κλειστό της Κομοτηνής

 

Σε ένα παιχνίδι διαφήμιση του μπάσκετ, με 50 αγωνιστικά λεπτά και 700 τουλάχιστον θεατές στις κερκίδες (με πολλούς να είναι όρθιοι), η ΑΕ Κομοτηνής νίκησε με 74-65 τον ΓΑΣ Κομοτηνή, σε έναν αγώνα νευρικό, που όμως κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.

Κορυφαίος του αγώνα και της ΑΕ Κομοτηνής ο Γιώργος Κουτσοβασίλης, μεγάλο παιχνίδι για τον ΓΑΣ από τον Χαλήλ Καδήρ.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή μπήκε πολύ δυνατά και εκμεταλλευόμενος το νευρικό ξεκίνημα και τα λάθη της ΑΕ Κομοτηνής στην επίθεση προηγήθηκε με 1-12 στα πρώτα τέσσερα λεπτά του παιχνιδιού και διατηρώντας τη διαφορά πάνω από τους έξι πόντους έκλεισε την πρώτη περίοδο με σκορ 11-23. Το δεύτερο δεκάλεπτο όμως άνηκε εξ ολοκλήρου στην ΑΕ Κομοτηνής. Οι τυπικά γηπεδούχοι έκλεισαν την άμυνα τους υποχρεώνοντας τους παίκτες του ΓΑΣ σε άστοχες επιλογές και πολλά λάθη, δέχθηκαν μόλις δύο πόντους σε δέκα λεπτά και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση προηγήθηκαν με το τέλος του ημιχρόνου με 30-25, έχοντας επιμέρους σκορ στη δεύτερη περίοδο 19-2.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕ Κομοτηνής μπήκε με σκοπό να καθαρίσει το παιχνίδι. Όμως τα πολλά λάθη σε άμυνα και επίθεση και το πάθος των παικτών του ΓΑΣ έφεραν τους τυπικά φιλοξενούμενους μπροστά με 38-41. Εκεί ένα τάιμ άουτ του Σωτήρη Κοκκινόπουλου αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΚ που με ένα σερί 10-0 έκλεισαν την τρίτη περίοδο μπροστά με 48-41.

Όμως και πάλι οι παίκτες του ΓΑΣ δεν τα παράτησαν. Με ένα σερί 1-8 στο πρώτο πεντάλεπτο της τέταρτης περιόδου έφεραν το ματς στα ίσια (49-49) και έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι παίκτες της ΑΕ Κομοτηνής αντέδρασαν, προηγήθηκαν με 54-49, όμως δύο γρήγορα καλάθια του Σιμάκη έφεραν και πάλι τον ΓΑΣ μία ανάσα στο σκορ (54-53), 20 δευτερόλεπτα για το τέλος. Οι παίκτες του ΓΑΣ έκαναν στη συνέχεια φάουλ, ο Χονδρόπουλος ευστόχησε και στις δύο βολές και η ΑΕΚ πήρε αέρα τριών πόντων (56-53). Με 14 δευτερόλεπτα να απομένουν ο προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής έδωσε εντολή για φάουλ. Όμως οι παίκτες της ομάδας δεν μπόρεσαν να εφαρμόσουν την οδηγία του προπονητή τους, οι παίκτες του ΓΑΣ γύρισαν πολύ ωραία την μπάλα η οποία βρέθηκε στα χέρια του Καναρά, ο οποίος με τρίποντο ισοφάρισε σε 56-56. Στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ η μπάλα έφτασε στα χέρια του Χονδρόπουλου που επιχείρησε τρίποντο από τα 9 μέτρα, το οποίο ήταν άστοχο και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, με την ΑΕ Κομοτηνής να προηγείται με 63-61 και τον ΓΑΣ να ισοφαρίζει σε 63-63, 28 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στην τελευταία επίθεση της ΑΕΚ η μπάλα βρήκε στεφάνι και αμέσως μετά ακούστηκε το χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων, καθώς το χρονόμετρο είχε πάρει το δευτερόλεπτο μέσα. Οι παίκτες της ΑΕΚ πήραν το επιθετικό ριμπάουντ, όμως οι περισσότεροι σταμάτησαν. Εκεί και δέκατα πριν πετύχει η Αθλητική Ένωση καλάθι οι διαιτητές σφύριξαν και σταμάτησε ο χρόνος. Παρά τις διαμαρτυρίες παικτών και πάγκου των γηπεδούχων για το σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και δόθηκε επίθεση τριών δευτερολέπτων στην ΑΕΚ. Ο Σταματέλος ήταν άστοχος στο τρίποντο και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν σε δεύτερη παράταση.

Εκεί μίλησε ο Γιώργος Κουτσοβασίλης και η κούραση των παικτών του ΓΑΣ. Ο έμπειρος παίκτης της ΑΕ Κομοτηνής με δύο τρίποντες βόμβες έβαλε τέλος στα σχέδια του ΓΑΣ για νίκη, καθώς ανέβασε τη διαφορά στο 71-63 (μαζί με δύο βολές του Λεχούδη). Οι παίκτες του ΓΑΣ δεν είχαν λύση, ήταν άστοχοι στην επίθεση, έκαναν πολλά λάθη και έτσι η ΑΕ Κομοτηνής έφτασε στο τελικό 74-65.

Άριστη η διαιτησία των Παπαγερίδη και Ντούρα. Με εξαίρεση ίσως την τελευταία φάση της πρώτης παράτασης ήταν σωστοί στα σφυρίγματα τους, είχαν σωστές τοποθετήσεις και αντίληψη των φάσεων και βοήθησαν με τη σειρά τους να δούμε όλοι μας ένα καταπληκτικό παιχνίδι.

Δεκάλεπτα: 11-23, 30-25 (μίχρονο), 46-41, 56-56(κ.α.), 63-63(α΄ παρ.), 74-65

Διαιτητές: Παπαγερίδης-Ντούρας

ΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κοκκινόπουλος): Σταματέλος 11, Χονδρόπουλος 10 (1), Βάκρινος 6 (2), Λεχούδης 13, Βαχαρίδης, Κουτσοβασίλης 25 (4), Καραμπέκης 6, Παλάκης 3, Λέφης, Μπορμπίδης.

ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ (Λεμονίδης): Σαββίδης, Κολεντσαρίδης 2, Σκεμπής 2, Αθανασίου, Χατζηδημητρίου 15, Κανάρας 7 (1), Σιμάκης 11 (1), Καλατζής 8 (2), Καραμπέκης, Χαλήλ 20.