Με τις ευχές όλης της Ελλάδας και την βοήθεια επώνυμων παικτών από την Θράκη ταξιδεύει ο Λεωνίδας Κουτσούκης για την μεταμόσχευση μυελού των οστών

 

Το αργότερο μέχρι την προσεχή εβδομάδα θα ταξιδέψει τελικά ο Λεωνίδας Κουτσούκης για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, η οποία θα γίνει σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Αμβούργο της Γερμανίας, αφού η οικογένεια του επέλεξε την λύση της Ευρώπης για τον ποδοσφαιριστή, αφού τελικά δεν προχώρησε η λύση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και συγκεκριμένα η Βοστώνη.

Στο άκουσμα της αναχώρησης προς τη Γερμανία και το Αμβούργο ο περισσότερος κόσμος αντέδρασε με χαμόγελο και αισιοδοξία για τον Λεωνίδα. Ο νεαρός άσος έχει περάσει έναν δύσκολο χρόνο με αρκετές θεραπείες στο νοσοκομείο και ψυχολογική επιβάρυνση. Παρόλα αυτά στον αγώνα που κάνει δεν είναι μόνος του, αφού του έχουν συμπαρασταθεί αθλητικοί φορείς από το νησί του αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών που στάθηκε από το ξεκίνημα αρωγός στην προσπάθεια του.

Ανάμεσα τους και πολλοι Θρακιώτες ποδοσφαιριστές όπως ο Βασίλης Τοροσίδης, ο Μανώλης Σιώπης, ο Πέτρος Μάνταλος, ο Πέτρος Ορφανίδης, ο Γιώργος Τζελέπης αλλά και ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν ή αγωνίζονται σε ομάδες της Θράκης όπως οι Θοδωρής Βασιλακάκης, Χαβίτο, Κώστας Πάγκαλος, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Γιάννης Ζαραδούκας, Σάββας Μουδούρογλου που βοήθησαν μέσω του Charity Idols ο καθένας με τον τρόπο του ωστε να βοηθηθεί ο Λεωνίδας που τόσο μας έχει ανάγκη.

Αν και δεν έχει μεγάλη σημασία μαζεύτηκαν κοντα στις 5000 ευρώ από τους παραπάνω ποδοσφαιριστές για τον Λεωνίδα αλλα και για άλλους που ζήτησαν βοήθεια (Σιώπης (115€), Βασιλακακης (142€), Πάγκαλος (299€), Χαβιτο (2416€), Μανταλος (590€) και Τοροσιδης (1230€)). Ιδίως ο Χαβίτο έκανε μεγάλο αγώνα σε Ελλάδα και Ισπανία και μάζεψε ενα απίστευτο μεγαλο ποσό που εφτασε κοντά στα 2500 €.

Η ιστοσελίδα της Ζακύνθου imerazante γραφει για τον Λεωνίδα: Μέσω ανάρτησης στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης επιβεβαιώθηκε το ταξίδι στη Γερμανία και στο Αμβούργο με στενή φίλη του νεαρού άσου να αναφέρει τα εξής: «Το ταξίδι της «ελπίδας» για την μεταμόσχευση του Λεωνίδα Κουτσούκη, είναι πλέον θέμα ημερών. Ο Λεωνίδας θα μεταβεί τελικά σε νοσοκομείο του Αμβούργου μέχρι τα τέλη της άλλης εβδομάδας, με τις ευχές όλων μας να τον συνοδεύουν. Η διαμονή εκεί, μπορεί να φτάσει μέχρι και τους 4 μήνες, οπότε για να καλυφθούν τα έξοδα τους, χρειάζεται η βοήθεια όλων μας».
Ο ποδοσφαιριστής από το νησί μας που πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία χρειάζεται άμεσα θεραπεία για να γίνει καλά, με το τελευταίο διάστημα να γίνονται διάφορες ενέργειες και δράσεις για να καταφέρει να κάνει το μεγάλο ταξίδι στο εξωτερικό και να ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

Από εκεί και πέρα η οικογένεια του Λεωνίδα και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής περιμένουν την απάντηση από το ιατρικό κέντρο στο Αμβούργο για το πότε θα φύγουν, ενώ ήδη ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να ταξιδέψουν. Αυτό που μένει σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες είναι κάποιες γραφειοκρατικές εκρεμμότητες, ώστε ο παίκτης να πραγματοποιήσει το μεγάλο ταξίδι χωρίς κανένα πρόβλημα και να μπορέσει να δεχθεί την θεραπεία που χρειάζεται.
Μάλιστα η διαμονή του στο ιατρικό κέντρο στη Γερμανία θα διαρκέσει για περίπου τέσσερις μήνες και η οικογένεια του ποδοσφαιριστή θα χρειαστεί οικονομική βοήθεια για να μπορέσει να προχωρήσει η θεραπεία και ο Λεωνίδας να είναι καλά στην υγεία του.

Μεγάλο μερίδιο έχει και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ζακύνθου Λεωνίδας Μαλιούφας, ο οποίος γνώριζε από την πρώτη στιγμή το πρόβλημα υγείας του Λεωνίδα Κουτσούκη και πάντα ζήταγε από τους πάντες να βοηθήσουν για να μπορέσει να γίνει καλά. Ο κ. Μαλιούφας μάλιστα προγραμμάτισε και σημαντικές δραστηριότητες προκειμένου να συγκεντρωθούν έσοδα για τον νεαρό άσο, τον οποίο και γνώριζε από την συνεισφορά του ως γιατρός στην ομάδα της Ζακύνθου που αγωνίστηκε στη Β’ Εθνική και ήταν ποδοσφαιριστής ο Λ. Κουτσούκης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η οικονομική συμπαράσταση που χρειάζεται η οικογένεια του Λεωνίδα είναι μεγάλη, με όσους θέλουν να βοηθούν σε αυτόν τον λογαριασμό: «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΡΙΘ.ΛΟΓ/ΣΜΟΥ 345/557171-55 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ ΛΑΜΠΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ GR9101103450000034555717155 ΚΩΔ. SWIFT ΤΡΑΠΕΖΑΣ (BIC) ETHNGRAA».