ΕΠΣ Θράκης: Περίπατος του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου στο Σιδηροχώρι στο ντέρμπι της αγωνιστικής

 

Ένα εύκολο πέρασμα από το Νέο Σιδηροχώρι έκανε για τη 14η αγωνιστική της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου που κατάφερε να κερδίσει εύκολα με 1-4, προσφέροντας στους φιλάθλους που παρακολουθούσαν ένα υπέροχο θέαμα πλούσιο σε φάσεις.

Στο ντέρμπι της αγωνιστικής ο Ίασμος έκανε επίδειξη δύναμης και κατάφερε να πάρει το τρίποντο που τον φτάνει 2 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ Κοσμίου. Το Σιδηροχώρι με τη σειρά του έδειξε καλά στοιχεία αλλά δε κατάφερε παρότι προηγήθηκε στην αρχή, να κάνει το κάτι παραπάνω.

Στο πρώτο ημίχρονο, ήδη από το πρώτο λεπτό υπήρχαν φάσεις με τον Μέγα να απειλεί με τον Αντωνιάδη στο 1′ χωρίς όμως να σκοράρει. Η επόμενη ευκαιρία ήταν και το πρώτο γκολ της αναμέτρησης από τη Δόξα, η οποία στο 9′ μετά από κόρνερ του Ταβασίδη άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Αλεξακούδη. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν κατευθείαν και απάντησαν με τον ίδιο τρόπο καθώς από εκτέλεση κόρνερ του Χασάν Χισίμ, ο Χατζητουλούσης ισοφάρισε με πλασέ. Οι δύο ομάδες άρχισαν να γίνονται επιθετικές κυνηγώντας το γκολ του ”προβαδίσματος” και στο 16′ η τύχη χαμογέλασε στον Μέγα καθώς ο διαιτητής έδωσε πέναλντι καθώς υπήρχε ανατροπή εντός περιοχής πάνω στον Πενόπουλο όπως αναφέρει το RodopiSports. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μυστρίδης και έκανε το 1-2. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο Ίασμος είχε το πάνω χέρι του παιχνιδιού και με το Σιδηροχώρι να δείχνει αμέτοχος στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι μπήκαν κατευθείαν για να κλειδώσουν το παιχνίδι πετυχαίνοντας μόλις στο 50′ το τρίτο τους γκολ με τον Γιαννακιτσίδη να δίνει στον Ζαχαρόπουλο ο οποίος βρίσκει στο δεύτερο δοκάρι τον Αντωνιάδη γράφει το 1-3. Οι γηπεδούχοι δε προσπάθησαν να μειώσουν θεωρόντας το παιχνίδι χαμένο κι έχοντας λίγες ευκαιρίες μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η άμυνα να ανοίξει και να δώσει εύκολα το προβάδισμα στον Ίασμο ο οποίος ήθελε να φύγει πιθανόν με επιβλητικό αποτέλεσμα, γι αυτό το λόγο ο σκόρερ του πρώτου γκόλ Χατζητουλούσης σκόραρε και πάλι στο 78′ με πλασέ από το ύψος του πέναλντι. Στο 83′ ο Μέγας είχε ευκαιρία και για 5ο γκολ με τον Γρίβα αλλά δε τα κατάφερε. Η αναμέτρηση έκλεισε με μια ευκαιρία για τη Δόξα από τον Ταβασίδη που αστόχησε απέναντι από τον Κορωνάκη. Εύκολο απόγευμα για τον διαιτητή Ρόιδο και τους βοηθούς Χούσκογλου και Τζιώτζιο.

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Μανιάτης, Παρασκευόπουλος, Αμοιρόπουλος (Τουρασανίδης 63’), Αλεξακούδης (Μαυράκης 45’), Πλασταράς, Γάιδας, Κοσίης, Ταβασίδης, Πανουργιάς (Ντεμιρτσίδης 63’), Γιαννακίδης, Χατζηπαπά.
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Αιβάζης): Κορωνάκης, Πενόπουλος (Γρίβας 53’), Χασάν Χισίμ, Μυστρίδης, Μπενέκος, Χουσείν, Γιαννακιτσίδης (Γκιρετλή 80’), Χατζητουλούσης, Βιόπουλος (Ερκέμ 74’), Αντωνιάδης, Ζαχαρόπουλος.