«Εμφύλιος» στις τάξεις των οπαδών της Ξάνθης λόγω της βράβευσης Μάνταλου και… της απόσυρσης του Πανθρακικού

 

Μια υπόγεια… «εμφύλια σύγκρουση» δείχνει να υπάρχει τις τελευταίες ημέρες στις τάξεις των οπαδών της Ξάνθης, με αφορμή την προ δεκαημέρου βράβευση του Πέτρου Μάνταλου αλλά και την αποχώρηση του Πανθρακικού από το πρωτάθλημα της Football League.

Όπως είχε επισημανθεί από το ThrakiSportS, αίσθηση είχε προκαλέσει ακόμα και μεταξύ των ποδοσφαιριστών το γεγονός ότι οι ίδιοι που βράβευσαν πριν την έναρξη του αγώνα της Ξάνθης με την ΑΕΚ τον κομοτηναίο άσσο της Ένωσης και πρώην της Ξάνθης, εμφανίστηκαν να τον βρίζουν σχεδόν καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Όπως στην συνέχεια έγινε γνωστό, τελικά υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις σε σχέση με αυτήν την βράβευση, η οποία αν και παρουσιάστηκε ως βράβευση των XanthiFans, τελικά φαίνεται ότι δεν είχε την σφραγίδα του συνδέσμου οπαδών αλλά αποτέλεσε ατομική πρωτοβουλία του επιφανούς μέλους της ξανθιώτικης φίλαθλης κοινωνίας Δημήτρη Αντωνιάδη.

Από την ΠΑΕ επισήμως δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος ζήτησε την άδεια για να πραγματοποιηθεί η βράβευση, ενώ ο ίδιος ο εμπνευστής της βράβευσης δέχθηκε  πολλές και σφοδρές κριτικές για την κίνησή του αυτή, όπως ανέφερε και σε διαδικτυακές του συνομιλίες αλλά και στον τηλεοπτικό αέρα.

Ωστόσο η βράβευση του Κομοτηναίου άσσου ήταν το δεύτερο θέμα που προκάλεσε έντονες συζητήσεις και… διάσπαση μεταξύ των οπαδών της Ξάνθης. Είχε προηγηθεί ένα ακόμα, που επίσης είχε σχέση με την Κομοτηνή και συγκεκριμένα με τον Πανθρακικό και την αποχώρηση της ομάδας από το πρωτάθλημα της Football League.

Συγκεκριμένα, σε ένα από τα προφίλ των XanthiFans στο facebook αναρτήθηκε η φωτογραφία με το περίφημο πανό που είχε αναρτηθεί σε παλιότερο «Ελ Θράκικο» και ανέφερε ότι… είναι τιμή για τον Πανθρακικό να πέφτει στην Β’ Εθνική, υποστηρίζοντας ότι κανονικά η θέση του είναι στην ερασιτεχνική. «Μπλουμ», ήταν το μονολεκτικό σχόλιο που συνόδευσε την φωτογραφία.

Αρκετά ήταν τα like αλλά αρκετές και οι αντιδράσεις από φιλάθλους της Ξάνθης, με κάποιον μάλιστα να χαρακτηρίζει «αίσχος» την δημοσίευση φοβούμενος ότι «με 500 άτομα έρχεται και η σειρά μας», άλλον να τονίζει ότι «κύκλος είναι και γυρίζει» επισημαίνοντας με την σειρά του ότι είναι κακός οιωνός οι άδειες κερκίδες των Πηγαδίων και άλλον να υποστηρίζει ειρωνικά ότι «φαίνεται πως προτιμάμε ομάδες από Αθήνα, Κρήτη και Πελοπόννησο».

Γενικά, στις τάξεις των οπαδών της Ξάνθης δείχνει πάλι να υπάρχει αναβρασμός και δεν είναι σίγουρο ότι οι XanthiFans, που είναι αλήθεια ότι στηρίζουν σταθερά τον σύλλογο και βρίσκονται πάντα κοντά του και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς, με τέτοιες ενέργειες και δημοσιεύσεις εκφράζουν και την γνώμη του μέσου ξανθιώτη φιλάθλου.