«Το άλμπουμ της ζωής μου»: Η Βίκυ Σουπιάδου αποκαλύπτει στο ThrakiSportS τις αγαπημένες της φωτογραφίες

 

Ο «θηλυκός Χατζηπαναγής» της Θράκης, έχει ένα όνομα ιδιώς για αυτούς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο της περιοχής την δεκαετία του 90 αλλα και την αμέσως επόμενη. Το όνομα αυτό Βίκυ Σουπιάδου. 

Τα χρόνια πέρασαν, η Βίκυ έχει σχεδόν μια δεκαετία που σταμάτησε το ποδόσφαιρο και πλέον είναι υπεύθυνη σε κατάστημα εστίασης και την θαυμάζουμε σαν παίκτρια στην τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής του Star «Blind Taste» του Star.

Η Σουπιάδου κατάγεται από την Διομήδεια Ξάνθης και προέρχεται από ποδοσφαιρική οικογένεια αφού ο πατέρας της αλλα και ο αδερφός της Γιώργος Σουπιάδης ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στην Skoda Ξάνθη επί εποχής Χάουαρντ Κένταλ.

Θεωρείται το μεγαλύτερο όνομα που έχει αναδείξει το θρακιώτικο γυναικείο ποδόσφαιρο, ξεκινώντας από τα 9 της να κλωτσα μετα αγόρια στην ομάδα της Ξανθιπης και στην συνέχεια στα 14 συνέχισε στην Ροδόπη ’87 (καθώς τότε δεν είχε γυναικεία ομάδα η Ξάνθη) μέχρι και τα 18 της χρόνια, οπότε και βρέθηκε στο Βέλγιο για οικογενειακούς λόγους και σταμάτησε προσωρινά το ποδόσφαιρο.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα επέστρεψε στην Ροδόπη και πάλι που τότε πρωταγωνιστούσε στην Α’ Εθνική γυναικών και μάλιστα το ταλέντο της διεκριναν και άνθρωποι από την Αγγλία και συγκεκριμένα την γυναικεία ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στην συνέχεια πήρε μεταγραφή στην Αθήνα και στην πρωταθλήτρια ομάδα τοτε της Αιγινας με πρόεδρο τον Κώστα Καραγιάννη και προπονητή τον Παμανγιώτη Σακοραφο, με την οποία πήρε 4 πρωταθλήματα Ελλάδας, έπαιξε 2 φορές στο Champions League Γυναικών, ενω έπαιξε για πάνω από 70 φορές με την Εθνική Ελλάδας Γυναικών.

Μάλιστα ήταν η μοναδική Θρακιώτισσα που έλαβε μέρος στην αποστολή της Εθνικής Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, στην μοναδική συμμετοχή Εθνικής Γυναικών στο ποδόσφαιρο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο λόγω τραυματισμών, αναγκάστηκε να αφήσει το ποδόσφαιρο μόλις στα 27 της χρόνια. Ωστόσο δεν παύει να αποτελεί το μεγαλύτερο ίσως όνομα που έχει αναδείξει το θρακιώτικο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής της και στο ριάλιτι μαγειρικής «Blind Taste» του Star, της ζητήσαμε όπως κάνουμε από προσωπικότητες του αθλητισμού της περιοχής μας, να ξεφυλλίσει παλιά οικογενειακά άλμπουμ και να επιλέξει τις αγαπημένες της φωτογραφίες.

Η Βίκυ Σουπιάδου ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση – πρόκληση και ιδού οι αγαπημένες φωτογραφίες της  και φυσικά οι επεξηγήσεις και τα σχόλια που συνοδεύουν την καθεμία, δια χειρός Βίκυς Σουπιάδου!