ΝΤΡΟΠΗ κ. Βασιλακόπουλε! «Όχι τελικό στην Ξάνθη για το φόβο της μουσουλμανικής μειονότητας»!

 

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε για το θέμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Και ΔΥΣΤΥΧΩΣ επανέλαβε και δημόσια αυτά που το ThrakiSportS πληροφορήθηκε ότι ειπώθηκαν από τα χείλη του και στην σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής, τα φωτογράφισε μεν αναφέροντας ότι ο τελικός δεν έρχεται Ξάνθη «για απαράδεκτο λόγο» αλλά για λόγους προστασίας των πάντων προτίμησε να μην αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αυτά που δεν αποκαλύψαμε εμείς όμως, σεβόμενοι την ευαισθησία του θέματος, τα είπε φόρα παρτίδα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Βασιλακόπουλος που μίλησε στον Arena fm και μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος δεν ήρθε στην Ξάνθη λόγω… της μουσουλμανικής μειονότητας.  Ξέρει καλύτερα δηλαδή η ΕΟΚ το θέμα και όχι ο δήμαρχος Ξάνθης και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης που δεν είχαν πρόβλημα και με επίσημο έγγραφο που αποκάλυψε το ThrakiSportS ζητούσαν να διεξαχθεί ο τελικός στην Ξάνθη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του, όπως τις μετέφερε η ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης:

«Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό.

Δείτε τι συνέβη με το φάιναλ φορ του Λιγκ καπ του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα.

Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση.

Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το που θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι φερ πλέι να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ αλλά δε μας το δίνουν.

Η Ξάνθη είναι σε ένα ευαίσθητο σημείο. Φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας.

Το πρόβλημα έχει δημιουργήσει η ίδια η κοινωνία. Εδώ δεν μπορεί να κάνει συναυλία ο Νταλάρας.

Θα δοθούν ίδια εισιτήρια στις δυο ομάδες. Αν προκριθεί το ΟΑΚΑ δε θα γίνει ίδια μέρα ο τελικός με το ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Χρειάζεται επίδειξη ευθύνης και αγάπης στο άθλημα».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΜΕΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΟΠΟΥ ΤΙΣ ΕΚΑΝΕ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ