«Τελειώνει» για 10 χρόνια από το ποδόσφαιρο τους Τζελέπη, Καραολάνη και Μαυρομάτη ο αθλητικός νόμος

 

Ο υποβιβασμός του Πανθρακικού μετά την αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Football League και η αυτοδίκαιη διάλυση της ΠΑΕ και εκκαθάριση της Ανώνυμης Εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα, πέρα από το ζήτημα των χρεών που πλέον θα βαρύνουν και τη νέα ΠΑΕ, όταν και όποτε μπορέσει ο Πανθρακικός να ανέβει ξανά στα επαγγελματικά σαλόνια, την απαγόρευση της ενασχόλησης με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για τον πρόεδρο και τον μεγαλομέτοχο του Πανθρακικού.

Ο Δημήτρης Τζελέπης πέρασε στην ιστορία ως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ομάδας που υπό το βάρος των χρεών της, υποχρεώθηκε σε απόσυρση από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και άρα σε εκκαθάριση. Ο Τάσος Καραολάνης ως ο μεγαλομέτοχός της. Βάσει της τελευταίας απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ήταν οι δύο βασικοί μέτοχοι της Ανώνυμης Εταιρείας της ΠΑΕ Πανθρακικός, κατέχοντας ποσοστά  46,99% ο Καραολάνης και 15,54% ο Τζελέπης (δείτε δεξιά το έγγραφο που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το ThrakiSportS τον περασμένο Σεπτέμβριο και θυμηθείτε το σχετικό ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ).

Το γεγονός αυτό, εκτός των άλλων ζητημάτων που τυχόν θα έχουν με τα χρέη να τους κυνηγάνε και σε προσωπικό επίπεδο, καθιστά τους Τάσο Καραολάνη και Δημήτρη Τζελέπη πρόσωπα που δεν θα έχουν δικαίωμα να μετέχουν στην μετοχική σύνθεση ή στην διοίκηση οποιασδήποτε Αθλητικής Ανώνυμης Εταιρείας για την επόμενη δεκαετία, εκτός φυσικά και αν η υπό εκκαθάριση ΠΑΕ Πανθρακικός καταφέρει προηγουμένως να εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεων που τη βάρυναν. Ωστόσο αν υπήρχε τέτοια δυνατότητα, είναι φανερό ότι δεν θα οδηγούνταν σε αυτό το σημείο η ομάδα.

Βέβαια, σε αρκετές ιστοσελίδες τις τελευταίες ώρες, όπως για παράδειγμα στο sdna, γράφεται ότι «οι μέτοχοι που κατέχουν τουλάχιστον το 5% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης, δεν δικαιούνται από την ημερομηνία αποχώρησης και για πέντε χρόνια να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς ως δευτέρου βαθμού υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στη μετοχική σύνθεση ή στη διοίκηση ΠΑΕ (ή σωματείου)».

Ωστόσο αναζητώντας την πιο πρόσφατη τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, γίνεται αντιληπτό ότι το χρονικό αυτό διάστημα απαγόρευσης ουσιαστικά ενασχόλησης με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μάλλον έχει ανέβει στα δέκα χρόνια (εκτός και αν υπήρξε νέα αλλαγή επί της τροπολογίας που κατατέθηκε και έχει χαθεί στον κυκεώνα της απίστευτης χαρτούρας της δαιδαλώδους ελληνικής νομοθεσίας).

Επίσης, το ποσοστό έχει ανέβει στο 10% (αλλά το ξεπερνούν τόσο ο Καραολάνης όσο και ο Τζελέπης στην περίπτωσή μας). Παράλληλα, η απαγόρευση επεκτείνεται και στα μέλη του τελευταίου Δ.Σ., εν προκειμένω πέραν του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Δημήτρη Τζελέπη, που έχει άλλωστε και την ιδιότητα του μετόχου άνω του 10% και εμπίπτει και από αυτήν την πλευρά στην διάταξη, η δεκαετής απαγόρευση επεκτείνεται και στους Κωνσταντίνο Λίσκα και Χάρη Μαυρομάτη, που εμφανίζονται ακόμα και σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ Πανθρακικός ως μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την τροπολογία που κατατέθηκε στις 26 Ιουλίου 2016 στην Βουλή και φέρει τις υπογραφές των τότε υπουργών Εσωτερικών και Διαιτητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου, Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδη Μπαλτά, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του τότε υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή:

Θυμηθείτε και την ψηφοφορία του ThrakiSportS για τις ευθύνες της «άσχημης μοίρας» του Πανθρακικού και αν δε το κάνατε ψηφίστε παρακάτω: