Οι διευκρινίσεις του ΑΟ Θράκης με αφορμή δημοσίευμα του ThrakiSportS για την χρήση της φανέλας της Εθνικής Ομάδας

 

Με αφορμή δημοσίευμα του ThrakiSportS που αναφερόταν στην χρήση της εμφάνισης της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου σε επίσημο αγώνα του εθνικού πρωταθλήματης της Γ’ Εθνικής από τον ΑΟ Θράκης, ο σύλλογος ενημέρωσε ότι υπάρχει κανονικά το λογότυπο της ομάδας επάνω στην φανέλα της Εθνικής.

Όπως διευκρίνισαν οι ιθύνοντες του συλλόγου με επιστολή τους στο ThrakiSportS, το σχετικό δημοσίευμα είναι ανακριβές «διότι υπάρχει πλεκτό το σύμβολο ΤΗΣ ομάδας μάς επάνω στην φανέλα και γιατί το χρώμα άσπρο είναι δηλωμένο υποχρεωτικά».

Κατά συνέπεια, δεν θεωρείται αντίστοιχη περίπτωση με αυτήν που απασχόλησε την τοπική επικαιρότητα έναν χρόνο πριν, όταν σε αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης είχε χρησιμοποιηθεί η φανέλα της Εθνικής Ομάδας.

Φυσικά και δεν τίθεται θέμα για τον ΑΟ Θράκης που είναι καλυμμένος, ενώ το γεγονός ότι υπάρχει στις φανέλες έμβλημα του ΑΟ Θράκης διευκρίνισε προς το ThrakiSportS και η συντάκτρια του womensports που βρέθηκε στο γήπεδο και τράβηξε τις φωτογραφίες, που αποτέλεσαν αφορμή του ρεπορτάζ.

Βέβαια το ζήτημα παραμένει, πρωτίστως προς την ΕΠΟ, αν θα συνεχίσει να επιτρέπει έστω και με αυτόν τον τρόπο την χρήση από ομάδες της φανέλας της Εθνικής Ομάδας ή αν θα απαγορευθεί με κάποια ρητή διάταξη στο μέλλον. Για την ώρα πάντως υπάρχει αυτό το νομικό κενό…