Απέρριψε η ΕΟΚ την πρόταση για διεξαγωγή του τελικού στην Ξάνθη για «απαράδεκτο» λόγο! Δευτέρα η επίσημη απόφαση…

 

Δεν θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος στην Ξάνθη, παρά το γεγονός ότι προτάθηκε από τον Άρη στην σύσκεψη που έγινε στην ΕΟΚ παρόντος και του Παναθηναϊκού, για έναν τουλάχιστον «περίεργο» και επιεικώς «απαράδεκτο» λόγο, που επικαλέστηκε η Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThrakiSportS, η πρόταση της Ξάνθης ήταν η πρώτη που έπεσε στο τραπέζι από την πλευρά της ΚΑΕ Άρης μαζί με αυτήν της Λάρισας. Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός από την πλευρά της ξεκαθάρισε στην αρχή ότι επιθυμεί να γίνει το παιχνίδι οπουδήποτε, εκτός από τις έδρες των δύο ομάδων, δηλαδή το ΟΑΚΑ και το Αλεξάνδρειο. Παράλληλα υπήρχε η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας που εξέφραζε την επιθυμία ο τελικός να γίνει στην Βόρειο Ελλάδα.

Η διοίκηση της ΕΟΚ, που εκπροσωπήθηκε στην σύσκεψη παρουσία και του ισχυρού της άνδρα Γιώργου Βασιλακόπουλου, απέρριψε ωστόσο εξαρχής την πρόταση της Ξάνθης. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν έγγραφα όλων των αρμοδίων, όπως αυτό του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης που αποκάλυψε το ThrakiSportS, εκφράστηκε η άποψη ότι δεν μπορεί να αστυνομευτεί επαρκώς το «Αμοιρίδειο».

Μάλιστα στην προφορική συζήτηση από πλευράς παράγοντα της ΕΟΚ ακούστηκε και ένας τουλάχιστον «απαράδεκτος» λόγος για τον οποίον δεν μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας στην Ξάνθη, σε σχέση πάντα με την ασφάλεια της αναμέτρησης και συνολικά της περιοχής, πέρα από το γεγονός ότι το γήπεδο είναι μέσα στην πόλη. Το ThrakiSportS που είναι ένα από τα τρία μόλις μέσα ενημέρωσης που βρέθηκαν στα γραφεία της ΕΟΚ, έμαθε παρασκήνιο αλλά δεν είναι της στιγμής. Η ουσία είναι ότι η ΕΟΚ απέρριψε την Ξάνθη.

Στην συνέχεια έβγαλαν έξω τους εκπροσώπους των ομάδων οι άνθρωποι της ΕΟΚ και άρχισαν επικοινωνίες και συνομιλίες με την Αστυνομία. Όταν ξαναμπήκαν, οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων ενημερώθηκαν ότι το αρχηγείο της Αστυνομίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι από την εμπειρία της ΕΛΑΣ, το καταλληλότερο γήπεδο είναι του ΟΑΚΑ αλλά θα εξεταστεί η περίπτωση της Λάρισας, που βρίσκεται στην μέση και αποτέλεσε την δεύτερη πρόταση της ΚΑΕ Άρης.

Έτσι αναμένεται η απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. αν μπορεί να αστυνομεύσει τον αγώνα στην Λάρισα. Αν είναι θετική η απόφαση, το ματς θα γίνει εκεί. Σε διαφορετική περίπτωση στο ΟΑΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύσκεψη έγινε σε θετικό κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες, ωστόσο στην αρχή υπήρξε ένταση και εκνευρισμός από την πλευρά της διοίκησης της Ομοσπονδίας με τις εμπεριστατωμένες προτάσεις του Άρη υπέρ της πρότασης της Ξάνθης, με αποτέλεσμα μάλιστα να αποχωρήσει προσωρινά ο Βασιλακόπουλος και οριστικά ένας από τους τρεις συνολικά εκπροσώπους του Άρη, ο Δημήτρης Παπακυριάκης.

Η ΚΑΕ Άρης εκπροσωπήθηκε από τους Μάνο Λάσκαρη (εντεταλμένος σύμβουλος ΚΑΕ, αδερφός του ιδιοκτήτη Νίκου Λάσκαρη), ο οποίος πάλεψε με διαιίτερο ζήλο για την περίπτωση της Δημήτρη Παπακυριάκη (αντιπρόεδρος) και Γιώργο Σφυρή (νομικός εκπρόσωπος και συνεργάτης του Νίκου Λάσκαρη), ενώ τον Παναθηναϊκό εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Παναγιώτης Τριαντόπουλος και ο διευθυντής λειτουργίας Γιώργος Μοιρέας. Από την ΕΟΚ πέρα από τον Γ. Βασιλακόπουλο παραβρέθηκε και οι Τάκης Τσαγκρώνης και Αριστείδης Γολέμης.