Ιστορικό πρώτο διπλό για τη Δόξα Προσκυνητών! Πέρασε από την Αλεξάνδρεια κερδίζοντας τον Μακεδονικό Φούφα!

 

Αποστολή στην Αλεξάνδρεια: Κώστας Καραγιάννης

Ιστορική ημέρα η σημερινή για τη Δόξα Προσκυνητών, η οποία πέτυχε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της στις εθνικές κατηγορίες, κερδίζοντας στην ουδέτερη Αλεξάνδρεια της Ημαθίας τον Μακεδονικό Φούφα με 0-1.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Το πρώτο άνηκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι πίεσαν ασφυκτικά την εστία της Δόξας, με τον Περτσά να κρατάει την ομάδα του με σωτήριες επεμβάσεις. Στο δεύτερο η Δόξα ισορρόπησε, ήταν καλύτερη και με το τέρμα του Βασκου στο 88′ πήρε την ιστορική νίκη και απομακρύνθηκε από τη 15η θέση της βαθμολογίας.

Ο Μακεδονικός θα μπορούσε να είχε προηγηθεί στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες, όμως ο Περτσάς δήλωσε παρών και έσωσε την ομάδα του σε πέντε τουλάχιστον περιπτώσεις. Αρχικά έδιωξε εντυπωσιακά κεφαλιά του Τσικόπουλου, ενώ ένα λεπτό μετά απέκρουσε δυνατό σουτ του Τσόμπο. Στη συνέχεια απέκρουσε τετ α τετ του Τασίδη, λίγο αργότερα ακόμα ένα τετ α τετ, αυτή τη φορά του Τοπάλη και προς το τέλος του ημιχρόνου ακόμα ένα τετ α τετ του Τσικόπουλου. Η μοναδική καλή στιγμή της Δόξας στο πρώτο μέρος ήταν μία καλή εκτέλεση φάουλ του Τρίχα, το σουτ όμως μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Μακεδονικού.

Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε. Η Δόξα άρχισε να ισορροπεί και να έχει καλύτερα πατήματα και είχε την πρώτη καλή στιγμή νωρίς, με τον Ιωαννίδη να απειλεί, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ. Ο Μακεδονικός απείλησε στη συνέχεια με τον Χαϊτά, όμως και πάλι ο Περτσάς δήλωσε παρών και απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα ο Βάσκος απείλησε την εστία του Μακεδονικού, όμως ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε. Λίγο αργότερα η Δόξα είχε την ευκαιρία του αγώνα, όταν σουτ του Τρίχα από το ύψος του πέναλτι, «έγλυψε» το κάθετο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Στο 77′ σουτ του Κατσαρού έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου και ένα λεπτό αργότερα ο Μακεδονικός έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Πιριτζάους αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα. Στο 88′ όμως η Δόξα άνοιξε το σκορ. Ο Βάσκος βγήκε ωραία στην κόντρα και με ωραίο πλασέ νίκησε τον τερματοφύλακα του Μακεδονικού και χάρισε το πρώτο εκτός έδρας τρίποντο για την ομάδα του.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΦΟΥΦΑ: Παπαδόπουλος, Τασίδης, Τσόμπο, Τσακαλίδης, Σιδηρόπουλος, Μόσχος, Χαϊτάς, Πιριτζάους, Τζουβάρας, Τσικόπουλος, Τόπαλης.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ: Περτσάς, Δημητριάδης , Κελεσίδης, Λειβαδιώτης, Λεφής, Δραγανίδης, Κατσαρός (90′ Καμζέλας), Βάσκος, Ιωαννίδης (91′ Καραγιαννίδης), Κασιώτης, Τρίχας.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΚΑΛΥΨΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 15ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙΣΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ