Ιδού το έγγραφο που εστάλη στην Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για να γίνει ο τελικός στην Ξάνθη

 

Την Πέμπτη, μετά από δύο παρατάσεις, η Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μετά από σύσκεψη με τις δύο φιναλίστ ομάδες του φετινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, πρόκειται να αποφασίσει για την έδρα του.

Όπως έχει επισημάνει από την πρώτη στιγμή το ThrakiSportS, ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις είναι και η Ξάνθη, έστω και αν τα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης που έχουν πιο πολλές προσβάσεις στην Ομοσπονδία έχουν προεξοφλήσει ως φαβορί το Ηράκλειο.

Ο Παναθηναϊκός έχει συναινέσει στην πρόταση να διεξαχθεί ο τελικός στην Βόρειο Ελλάδα με επίσημη ανακοίνωσή του την επομένη της πρόκρισης επί του Ολυμπιακού ενώ ο έτερος φιναλίστ, ο Άρης Θεσσαλονίκης, έχει δεσμευθεί να βοηθήσει να καλυφθούν οι όποιες ατέλειες που έχει το Αμοιρίδειο ώστε να διεξαχθεί ο τελικός στην Ξάνθη.

Τα τελευταία ρεπορτάζ σε ορισμένες ιστοσελίδες που ειδικεύονται στο άθλημα του μπάσκετ ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι το Ηράκλειο αποτελεί μονόδρομο, αφού μόνον οι τοπικές αρχές από την Κρήτη έχουν στείλει επίσημο αίτημα στην ΕΟΚ για την φιλοξενία της διοργάνωσης.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει. Ήδη από το μεσημέρι της Τρίτης ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις είχε επισημάνει ότι εστάλη έγγραφο και από την Ξάνθη, που φέρει μάλιστα την δική του υπογραφή και εκφράζεται σε αυτό η συναίνεση και του Δήμου Ξάνθης.

Το ThrakiSportS εξασφάλισε αυτό το έγγραφο που εστάλη στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την καλεί με τον πιο επίσημο τρόπο να ορίσει τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στην Ξάνθη, ζητώντας της παράλληλα να διευκρινίσει τι απαιτήσεις έχει από τις τοπικές αρχές.

Η μπάλα πλέον είναι στο γήπεδο της Ομοσπονδίας και πολλές δικαιολογίες για τον μη ορισμό του τελικού στην Ξάνθη δεν δείχνουν να υπάρχουν. Ιδού το έγγραφο των αρχών της Ξάνθης προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης…