Χρυσό μετάλλιο για την Κομοτηναία Αλεξία Νταντουρή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

 

Tην πρώτη θέση κατέκτησε η αθλήτρια του Αθλητικού Συλλόγου Γιν Γιανγκ Κομοτηνής Αλεξία Νταντουρή στην κατηγορία -18 Fighting System στα 44 κιλά σε αγώνες που έγιναν στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, για το 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σαββατοκυριακο  διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων στην Αθήνα, το 16ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ζίου-Ζίτσου (JU-JITSU), στο Αγωνιστικό Σύστημα (Fighting System), στο Σύστημα Τεχνικών Αυτοάμυνας (Duo System) και στο Σύστημα Τεχνικών εδάφους (Ne-waza System), υπό την Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου-Ζίτσου (Ε.Φ.Ε.Ο.Ζ-Ζ).

Συνολικά συμμετείχαν περίπου 800 αθλητές από όλη την Ελλάδα. Από τον αθλητικό σύλλογο Γιν Γιανγκ έλαβαν μέρος 3 αθλητές στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Νέων ανδρών-Νέων γυναικών και Ανδρών. Τους αθλητές συνόδεψε η προπονήτριά τους Δήμητρα Μουσχάκη (μαύρη ζώνη JU-JITSU – 5 DAN). Παρά την ταλαιπωρία της μετάβασης των αθλητών από την Κομοτηνή στην Αθήνα, κατάφεραν να έχουν μια αξιόλογη αθλητική εμφάνιση και μάλιστα να διακριθούν .

Η Αλεξία Νταντουρή (κατηγορία -18 Fighting System -44κ.) κατάφερε συνεχείς νίκες, ώστε κατέλαβε την 1η θέση (χρυσό μετάλλιο). Ο Εμμανουήλ Λένος (κατηγορία +21 Fighting System -85κ.) αγωνίστηκε σε μια δύσκολη κατηγορία με δυνατούς αθλητές, κατάφερε να παιξει σε τρεις αγώνες και κατέλαβε την 5η θέση. Τέλος η Αργυρώ Λαδοπούλου (κατηγορία -18 Fighting System -52κ.) που ήταν η πιο νέα της παρέας και συμμετείχε για πρώτη φορά σε πανελλήνιους αγώνες, έκανε αξιόλογη εμφάνιση επιτυγχάνοντας μια νίκη στους δύο αγώνες που έπαιξε.