Volley League: «Έβγαλε μάτια» αγωνιζόμενος ως… διαγώνιος πρωην κεντρικός των ΓΕΑ και ΑΕ Κομοτηνής

 

O πρωην κεντρικός της ΓΕΑ και ΑΕ Κομοτηνής Νίκος Χριστόφας σύμφωνα με πολλους θα πρέπει να είναι ο MVP της 14ης αγωνιστικής με τους 22 πόντους που πήρε αγωνιζόμενος ωστόσο για πρώτη φορά στην καριέρα ως διαγώνιος στην νίκη του Ηρακλή επί της Κυζίκου Νέου Περάμου με 3-1 σετ.

Ο 23χρονος Χριστόφας που αγωνίστηκε την τελευταία στιγμή σαν βασικός και μάλιστα σαν διαγώνιος πάιρνοντας την θέση του Στεφανίδη είχε 22 πόντους με 18 στις 36 επιθέσεις, 2 άσσους και 2 μπλοκ βοηθώντας την ομάδα του που αγωνίζεται μόνο με ελληνόπουλα σε μια σπουδαία νίκη.

Ο προπονητής του Ηρακλή Γιάννης Ορφανός ανέφερε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά. Οι ατυχίες της ομάδας και τα προβλήματα συνεχίζονται. Λόγω τραυματισμού του Στεφανίδη τελευταία στιγμή μπήκε διαγώνιος ο Χριστόφας και έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια με 22 πόντους σε μια θέση στην οποία δεν παίζει κιόλας. Μια ομάδα που δείχνει ψυχή μέσα στο γήπεδο, που δεν τα παρατάει εύκολα. Τα παιδιά δουλεύουν στην προπόνηση με τον ίδιο ζήλο μέχρι σήμερα και γι’ αυτό αξίζουν τα συγχαρητήρια μου»

Ο ύψους 1.96 κεντρικος αγωνίστηκε πέρυσι στην Ελπίδα Αμπελοκήπων και επέστρεψε στον Ηρακλή όπου αγωνιζόταν πριν την ΓΕΑ με την φανέλα της οποίας πριν 3 χρόνια ανακυρήχθηκε ο κορυφαιος κεντρικός στην Α2, ενω κατόπιν συνέχισε στην ΑΕ Κομοτηνής. Ο Χριστόφας σπόυδαζε στην πόλη της Κομοτηνής στο ΤΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ, ενώ είναι διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες.

Στον Ηρακλή εχει πολλους «Θρακιωτες» συμπαίκτες οπως τους Χρήστο Κιόσση, Θεοδόση Ηλία και Δημήτρη Ριζόπουλο.