Κύπελλο Ελλάδος: Με επιθετική διάθεση αλλά χάρη σε ένα… αυτογκόλ επικράτησε του ΟΦΗ και έκανε βήμα πρόκρισης η Ξάνθη

 

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε η Ξάνθη το απόγευμα της Τρίτης και τρεις μέρες μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, καθώς νίκησε τον ΟΦΗ αλλά με ένα ισχνό 1-0 που διαμορφώθηκε μάλιστα από ένα αυτογκόλ.

Ήταν  ένα παιχνίδι στο οποίο η Ξάνθη έπαιξε διαφορετικά απ’ότι στα υπόλοιπα ματς, αφού είχε και την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, αλλά και την πλειοψηφία των τελικών του αγώνα. Παρ’όλα αυτά το νικητήριο γκολ του αγώνα δεν μπήκε από τα πόδια παίκτη της Ξάνθης, αφού ήταν αυτογκόλ το οποίο και χρεώθηκε ο Μητρόπουλος της αντίπαλης ομάδας.

Για να γίνει η πρώτη φάση του αγώνα, έπρεπε να περάσουν 17 ολόκληρα λεπτά, ώστε ο Σολτάνι να κάνει μια σέντρα, ο Ράνος να πιάσει μια κεφαλιά και την μπάλα να καταλήξει πάνω από τα δοκάρια του Δαύκου. Στο 24′ ο Ντε Λούκας μετά από μια ωραία ατομική ενέργεια, έπιασε ένα καλό σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να καταλήγει για λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα και το σουτ του Λισγάρα είχε την ίδια κατάληξη.

Στο 39ο λεπτό η Ξάνθη μπήκε μπροστά στο σκορ, όταν μετά από μια εκτέλεση κόρνερ του Ντε Λούκας και «αναμπουμπούλα» στην άμυνα του ΟΦΗ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του ΟΦΗ, από τα πόδια του Μητρόπουλου για το 1-0. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου η Ξάνθη έφτασε πολύ κοντά στο να σκοράρει και δεύτερη φορά, αλλά είδε το οριζόντιο δοκάρι να την αντισκτέκεται, όταν σε ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ του Σολτάνι η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του εξουδετερωμένου από προηγούμενη απόκρουση Δαύκου, και εν συνεχεία οι αμυντικοί του ΟΦΗ απομάκρυναν.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε και οι φάσεις έως και το 70ο λεπτό λιγόστεψαν, μέχρι που ο ΟΦΗ έφτασε για πρώτη φορά πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Κιάσσος εκτέλεσε ένα κόρνερ, με την μπάλα να καταλήγει στον Παντίδο, που επιχείρησε ένα «ψαλιδάκι», και την μπάλα ευτυχώς να απομακρύνεται τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς της Ξάνθης.

Η Ξάνθη, όμως, έδωσε την απάντηση της στην πολύ μεγάλη ευκαιρία του ΟΦΗ, όταν πέντε λεπτά αργότερα ο Γουάλας έκανε μια σέντρα, με τον Λάζιτς να πιάνει μια κεφαλιά ψαράκι, και την μπάλα τελικά να γλείφει την εξωτερική πλευρά των δικτύων του Ζίβκοβιτς. Τελευταία φάση του αγώνα ήταν αυτή του Τριάδη, που εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ στο 87′ και είδε την μπάλα να καταλήγει λίγα μέτρα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δαύκου.

ΞAΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου (60′ Γουάλας 60′), Λισγάρας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Καμαρά, Σολτάνι (80′ Τριάδης), Λάζιτς, Γιουνές (67′ Βασιλακάκης), Ράνος.

ΟΦΗ (Πίτσος και Πλεσίτης): Δαύκος, Κιάσος, Παντίδος, Κομεσίδης, Βαλλιάνος, Νάστος, Χιζί, Μητρόπουλος, Βρεττός (80′ Μπουρσέλης), Μάνος, Πάγκαλος (71′ Όγκμποε).

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ