Γ’ Εθνική: Τεράστιο διπλό με ανατροπή ο Ορφέας Ξάνθης επί των Προσκυνητών στην Κομοτηνή

 

Ο Ορφέας Ξάνθης νίκησε μέσα στην Κομοτηνή την Δόξα Προσκυνητών στο θρακιώτικο ντέρμπι της Γ’ Εθνικής με 2-1, ανατρέποντας μάλιστα το εις βάρος του σκορ, με αποτέλεσμα να εδραιωθεί στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Ροδόπης παραμένει τρίτη από το τέλος και τρεις βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο έδειξε καλά στοιχεία κυρίως με τα νέα μεταγραφικά της αποκτήματα, με την εκτίμηση όλων να είναι ότι δεν θα κινδυνεύσει.

Οι Προσκυνητές ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν πιο δυναμικά. Είχαν την κατοχή, είχαν τις ευκαιρίες και κατάφεραν σχετικά νωρίς να ανοίξουν το σκορ, μόλις στο 7ο λεπτό με τον νεοαποκτηθέεντα Κατσαρό που σε εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, πήδηξε πιο ψηλά από όλους και έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα του Ρούφου.

Γενικά θα έλεγε κανείς ότι το πρώτο ημίωρο άνηκε στους γηπεδούχους. Ωστόσο από εκείνο το σημείο οι Ξανθιώτες άρχισαν να ανεβάζουν απόδοση. Διαμαρτυρήθηκαν για ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε  στο 37′ σε ανατροπή του Β. Καραγκιόζη από τον Περτσά, φάση που προήλθε από την εξαιρετική έξυπνη μπαλιά στον κενό χώρο του Μαυρόπουλου.

Ωστόσο τρία λεπτά αργότερα ο Ορφέας ισοφάρισε με τον Ξαντινίδη, που πήρε την μπάλα από τον Γ. Καραγκιόζη ο οποίος παρενεβλήθη μετά την σέντρα του Τορομανίδη και έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ορφέας Ξάνθης είχε την σαφή υπεροχή. Έχασε δυο τρεις πολύ σημαντικές ευκαιρίες, με χαρακτηριστικότερη αυτήν του 71′ όπου σε τρεις χρόνους οι παίκτες των Προσκυνητών κατάφεραν να αποκρούσουν πάνω στην γραμμή. Στην φάση αυτήν τραυματίστηκε ο Περτσάς και αντικαταστάθηκε, όμως ο Αθανασίου δεν μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Στο 83′ ο Λαζαρίδης, που αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τους φιλοξενούμενους, μετά από σέντρα του Μουμίνογλου κατάφερε να βρει δίχτυα και να χαρίσει τη νίκη στον Ορφέα. Μάλιστα ο Μουμίνογλου παραλίγο να πετύχει και αυτός γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ωστόσο σημάδεψε το δοκάρι. Γεωργιτσόπουλος, Κουβαλάκης, Παστιάδης της ΕΠΣ Δράμας η τριπλέτα των διαιτητώνπου σφύριξε στο παιχνίδι.

ΔΟΞΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ (Κλειτσιώτης):  Πετρσάς (74′ λ.τ. Αθανασίου), Κελεσίδης, Μόσχος, Λειβαδιώτης, Λεφής, Τρίχας, Δημητριάδης, Κασιωτης, Καμζελας (57′ Σιδηρόπουλος), Κατσαρός (63′ Ανυφαντάκης), Βάσκος.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπαζ Χαλήλ, Τορομανίδης (57′ Λαζαρίδης), Μαλαδένης, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Μπουνταγκίδης (46′ Χιντ), Ξαντινίδης, Καραγκιόζης Γ. (88′ Κατρανίτσας), Μουμίν Ογλου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ