Γ’ Εθνική: Καθηλώνει το “Ελ Θράκικο” ανάμεσα σε Δόξα Προσκυνητών και Ορφέα Ξάνθης (15:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με τους αγώνες της εξ’ αναβολής 14ης αγωνιστικής ξεκινά μετά από σχεδόν έναν μήνα, 35 μέρες για την ακρίβεια και απανωτές αναβολές το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας στον 1ο Όμιλο, κάνοντας και παράλληλα πρεμιέρα για τις περισσότερες ομάδες το 2017, με την Δόξα Προσκυνητων να υποδέχεται τον Ορφέα Ξάνθης στην Κομοτηνή  και το μίνι “Ελ Θράκικο” να καθηλώνει το φίλαθλο ποδοσφαιρικό κοινό των δύο νομών της Θράκης.

Ξεκινώντας από την γηπεδούχο Δόξα Προσκυνητών που με 8 βαθμούς βρίσκεται στην 13η θέση και “καίγεται” περισσότερο για την νίκη, αφού θέλει να απομακρυνθεί περισσότερο από την τευλευταία και 15η θέση που βρίσκεται η υποδιάλυση ωστόσο ΑΕ Ποντίων Βατολάκκου (ηττήθηκε 7-0 το Σάββατο στο Παραλίμνι) που έχει 5 βαθμούς και μόλις και την Παρασκευή διακαιώθηκε τελεσίδικα στο παιχνίδι της με την πρωτοπόρο Καλαμαριά κατακτώντας το τρίποντο στα χαρτιά (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

Η ομάδα των Προσκυνητών στο τελευταίο παιχνίδι για το 2016 ηττήθηκε στο Λαγκαδά από την τοπική ομάδα με 1-0 και τις προηγούμενες ημέρες έδωσε σειρά φιλικών παιχνιδιών για να μείνουν οι παίκτες σε αγωνιστικό ρυθμό.

Η ομάδα του Γιάννη Κλειτσιώτη δείχνει μέχρι στιγμής να έχει αποδυναμωθεί στην περίοδο των μεταγραφών αφού αποκτήθηκαν ταλαντούχοι αλλά άπειροι ποδοσφαιριστές όπως οι Καραγιαννίδης, Κασιώτης, Κατσαρός και Καμζέλας, ενω δεν συνεχίζουν στην ομάδα οι βασικότατοι Μεμέτ Εμρέ και Γιαννακιτσίδης αλλά και οι Μουζασβίλι, Μαδούρας, Εμρέ Χαμζά, Κορωνάκης και Σωμαράκης. Μεγάλη απωλεια πιθανότητα μέχρι τέλος της σαιζόν θα είναι αυτή του στόπερ Άρη Κίτσου.

Βέβαια στην Δόξα Προσκυνητών η μεταγραφή ενίσχυση και με την παρουσία του Δημήτρη Παγωνίδη ως τεχνικού διευθυντή θα πρεπει να θεωρείται δεδομένη ενω δεν αποκλείεται και η έλευση ενός νεαρού από το εξωτερικό.

Με μοναδική απουσία τον τιμωρημένο Μελισσόπουλο και χωρίς άλλα προβλήματα θα αγωνιστεί ο Ορφέας Ξάνθης στο μεγάλο ντέρμπι της Θράκης. Ο Ορφέας στο τελευταίο παιχνίδι για το 2016 έμεινε στο εντός έδρας 0-0 με τον Καμπανιακό, ο οποίος έδωσε και αυτός φιλικά παιχνίδια για να μείνει σε αγωνιστικό ρυθμό οι ποδοσφαιριστές του Χατζημεστή.

Ο Ορφέας βρίσκεται στην 5η θέση με 18 βαθμούς κάνοντας μια πραγματικά εντυπωσική πορεία κυρίως στα εκτός έδραςπαιχνίδια, η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή απαλαγμένη από το άγχος της παραμονής δέιχνει να κοιτά ήδη την επόμενη μέρα και την επόμενη χρονιά επενδύοντας σε νέα παιδιά από τις ακαδημίες του συλλόγου αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Αυτό δε σημαίνει πώς δεν ενδιαφέρεται για το μίνι της ντερμπι της Θράκης με την Δόξα Προσκυνητών, διότι απομένει ένας ολόκληρος και παραπάνω γύρος και 16 παιχνίδια για την ολοκλήρωση τους πρωταθλήματος.

Η ομάδα στοχεύει σε μια το πολύ δυο ακόμη προσθήκες που με αυτές του νεαρού Κων/νου Θεοδωρίδη, την επιστροφή του Χιντ Ιμερ και τη προώθηση νεων παιδιών να πλαισιώσουν την υπόλοιπή ομάδα μέχρι το τέλος της σαιζόν με στόχο την συνέχιση της θετικής πορείας και την ανάδειξη δικών της παιδιών. Παρελθόν από την ομάδα αποτελούν οι Πασχαλάκης και Χαραλαμπίδης.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της αγωνιστικής, ο Απόλλων Παραλιμνίου διέλυσε το Σάββατο με 7-0 την ΑΕ Ποντίων (ο αγώνας δεν υπολογίζεται στην παρακάτω βαθμολογία). Το πρόγραμμα της εξ’ αναβολής 14ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Γ’ Εθνικής: Λαγκαδάς – Α.Ο. Καρδίας, Δόξα Προσκυνητών – Ορφέας Ξάνθης, Καμπανιακός – Μακεδονικός, Νέστος Χρυσούπολης – Καβάλα και Δόξα Δράμας – Νάουσα, ενω ρεπό εχει ο πρωτοπόρος Απόλλων Καλαμαριάς. Το παιχνίδι Εορδαϊκός – Αλμωπός Αριδαίας θα γίνει στις 29/1.

Το ThrakiSportS, όπως κάθε εβδομάδα θα σας μεταδώσει απευθείας την εξέλιξη των αγώνων των ομάδων που εκπροσωπούν την Θράκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με παράλληλη ενημέρωση και από τους υπόλοιπους αγώνες του πρώτου ομίλου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 13 ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ “ΕΛ ΘΡΑΚΙΚΟ” ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΕΛ ΘΡΑΚΙΚΟ” ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ