ΕΣΠΕΘΡ: Νίκη πρωτιάς του Έβρου Σουφλίου επί του Ερμογένη Ξάνθης στο ντέρμπι κορυφής

 

Ο ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου ήταν ο μεγάλος νικητής στο μεγάλο ντέρμπι κορυφής της 3ης αγωνιστικής του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Ανδρών που διοργανώνει η ΕΣΠΕΘΡ και είχε αναβληθεί, καθώς επικράτησε σε ένα κατάμεστο γήπεδο με 3-1 του Ερμογένη Ξάνθης.

Ο αγώνας έκρυβε πολλές συγκινήσεις και ανατροπές. Ο κόσμος του Σουφλίου ανταποκρίθηκε στο έπακρο και για μια ακόμη φορά γέμισε ασφυκτικά το γήπεδο. Τόσο ο παλμός όσο και  η φωνή τους σε συνδυασμό με την μουσική μπάντα που υπήρχε στο γήπεδο ώθησαν την ομάδα στη νίκη.

Το πρώτο και το δεύτερο σετ κερδήθηκαν από τους γηπεδούχους στις λεπτομέρειες με 26-24 σε 27 και 28λεπτά της ώρας αντίστοιχα. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και κέρδισαν το τρίτο σετ με 18-25 σε 23΄ και μείωσαν σε 2-1.

Στο τέταρτο είχαμε αρκετές διακυμάνσεις και ανατροπές του σκορ από τις δυο ομάδες. Ο Έβρος προηγήθηκε με 2-1, μετά ο Ερμογένης πήρε προβάδισμα με 5-8, 7-13 και 12-16 και σε κείνο το σημείο μίλησε η ψυχή και το πάθος των παιχτών του Έβρου και έκαναν την ανατροπή κερδίζοντας το σετ με 25-19 σε 24 λεπτά και τελικά τη νίκη.

Τα σετ: 3-1 (26-24, 26-24, 18-25, 25-19)

Διαιτητές:  1ος Βεντίδης,  2η Ντεληλάμπρου

Α.Σ.Α. ΕΒΡΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ (Νίκος Μούχλιας): Κοτσάνης  (c), Κουτσούλας, Γκουδούλας, Πατσιάς (λ), Αλεξούδης Ιασ., Παπαδημητρίου Χαρ., Αλεξούδης Κων., Κεσούδης, Κάλφας (λ), Κάβουρας, Σαρδανίδης, Ντούμας, Αλεξούδης Αθ.

ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ ΞΑΝΘΗΣ  (Δημήτρης Παρασκευόπουλος): Ματθαίος, Τσότρας (c), Μακρυνίτσας, Μασούρας, Αβερκιάδης, Αναστασόπουλος, Κοτρόνος, Μπατζιακίδης, Ευστρατίου (λ).