39χρονος προσποιούνταν τον αστυνομικό και έπαιξε 3.500 ευρώ σε προποτζίδικα της Κομοτηνής χωρις να πληρώσει σεντς.

 

Απάτες σε βάρος ιδιοκτητών και υπαλλήλων εννέα πρακτορείων ΟΠΑΠ στη Κομοτηνή, που διαπράχθηκαν από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο του 2016, εξιχνίασαν αστυνομικοί του τοπικού τμήματος Ασφαλείας.

Στο πλαίσιο των ερευνών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 39χρονού ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες και αντιποίηση.

Ο 39χρονος αρχικά μετέβαινε αρκετές φορές στα πρακτορεία, όπου συστηνόταν ως αστυνομικός και κατέθετε δελτία στοιχήματος διαφόρων χρηματικών ποσών, καταβάλλοντας άμεσα την αξία του δελτίου.

Ακολούθως, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του ιδιοκτήτη και των υπαλλήλων του πρακτορείου, κατέθετε διάφορα δελτία στοιχήματος και αποχωρούσε από το πρακτορείο χωρίς να προβεί στην αποπληρωμή τους, προφασιζόμενος ότι θα επιστρέψει να καταβάλει τα χρήματα αργότερα, χωρίς όμως ουδέποτε να το πραγματοποιεί.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο δράστης, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία, κατέθεσε συνολικά είκοσι δύο δελτία στοιχήματος, συνολικής αξίας 3.500 ευρώ περίπου, για τα οποία ουδέποτε προέβη στην αποπληρωμή τους.