Επίσημο αίτημα από τους φορείς της Ξάνθης για να διεξαχθεί στην Θράκη ο τελικός! Οι δηλώσεις δημάρχου και αντιπεριφερειάρχη…

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, Κώστας Ζαγναφέρης εξέφρασε τη βούληση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο να διεξαχθεί στην Ξάνθη ο τελικός Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα στον Άρη και τον Παναθηναϊκό, ενώ προς αυτήν την καατεύθυνση μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και ο δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος.

Μάλιστα, οι φορείς της Ξάνθης ετοιμάζονται να καταθέσουν επίσημη πρόταση στην Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, που όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, έχει προγραμματίσει ΔΣ την ερχόμενη Δευτέρα οπότε και αναμένεται να ληφθεί απόφαση για το θέμα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας  Ζαγναφέρης μίλησε στον Αθλητικό Μετρόπολις και είπε για πρόταση διεξαγωγής του τελικού στην Ξάνθη: «Η πρόταση ισχύει από πέρσι, όμως, κόντρα στις προβλέψεις προκρίθηκε ο Φάρος αντί του ΠΑΟΚ. Πρέπει να προσεχθεί η επαρχία. Το κλειστό “Φίλιππος Αμοιρίδης” ανήκει στον Δήμο, όμως σε συνεννόηση μαζί του και με την αστυνομία μπορούμε να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Για τις προσωπικές επαφές του με την ΕΟΚ, απάντησε: «Έγινε μια επαφή με την Ομοσπονδία. Είπαν ότι θα συζητήσουν τη Δευτέρα, πρέπει, όμως, να συνεννοηθούν και με τον Δήμαρχο. Είναι φυσικό να υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί για καταστροφές. Εν έτει 2017, αντί να μιλάμε για μια γιορτή, φοβούμαστε για πιθανά έκτροπα των φιλάθλων. Αν είναι σύμφωνη η αστυνομία, εμείς είμαστε σύμφωνοι, θα προσπαθήσουμε να πείσουμε την Ομοσπονδία. Σαν Αντιπεριφέρεια λέμε “ναι” και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση όπως μπορούμε».

Για το αν έχει κατατεθεί εγγράφως το αίτημα στην Ομοσπονδία: «Αν συμφωνεί και ο Δήμαρχος μπορούμε να το κάνουμε. Είναι αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, θα επιστρέψει όπου να ναι και μέχρι τη Δευτέρα προλαβαίνουμε να καταθέσουμε και εγγράφως το αίτημα».

Λίγο αργότερα, μίλησε στον ραδιοφωνικό αέρα τουYellow Radio ο δήμαρχος Ξάνθης  Μπάμπης Δημαρχόπουλος που μίλησε για την πρόθεση της πόλης του να φιλοξενήσει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, αποκαλύπτοντας ότι συμφωνεί απόλυτα με την πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη.

«Η Ξάνθη είναι μπασκετούπολη, πέρα από την υποδομή που διαθέτει έχουμε πάρα πολλές ομάδες και πάρα πολλά παιδιά που ασχολούνται με το μπάσκετ και έχουμε και επιτυχίες με τις ομάδες της Ξάνθης, καταλαβαίνεται λοιπόν ότι ένα αθλητικό κέντρο χωρητικότητας 5.000 επισκεπτών και φιλάθλων του μπάσκετ όχι μόνο γεμίζει αλλά δεν χωράμε.Την Δευτέρα νομίζω ότι γίνεται η συνεδρίαση, εμείς είμαστε ανοιχτοί να το παραχωρήσουμε και να προσφέρουμε την ευκαιρία στα παιδιά της Ξάνθης να δουν ένα τέτοιο παιχνίδι», είπε ο κ. Δημαρχόπουλος.Για το εάν έχει μιλήσει ο ίδιος με ανθρώπους της ΕΟΚ, απάντησε: «Η αλήθεια είναι πως όχι, ήταν μια πρωτοβουλία του κ.Ζαγναφέρη που βλέπει όλες τις λεπτομέρειες, εμείς το ζητάμε να είναι ο τελικός εδώ αλλά η απόφαση είναι άλλων». Για το εάν έχουν γίνει κάποιες επαφές, σχολίασε: «Ξέρω ότι με τους προέδρους και των δυο ομάδων έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις, από εκεί και ύστερα θα επιλεχθεί ένα αθλητικό κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει έναν τέτοιο αγώνα. Ελπίζω να είναι θετικά γιατί θα ήταν και για τον κόσμο μια καλή ευκαιρία να επισκεφθεί την Ξάνθη».