Χωρίς εξαερισμό επί ένα μήνα το Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης! Καταγγελίες για υγρασία στους τοίχους και κακή ατμόσφαιρα

Σε άσχημη κατάσταση βρίσκεται το Δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη που απέστειλε και τις παραπάνω φωτογραφίες στο e-evros από όπου αναδημοσιεύουμε και το σχετικό ρεπορτάζ.

Όπως βλέπετε κι εσείς στις εικόνες η υγρασία στους τοίχους και στην ατμόσφαιρα έχει προχωρήσει σε ανησυχητικό βαθμό. Ο λόγος; O χαλασμένος εξαερισμός!

Πάνω από ένα μήνα το κολυμβητήριο λειτουργεί χωρίς εξαερισμό με αποτέλεσμα η υγρασία να εγκαθίσταται στους τοίχους αλλά και στην ατμόσφαιρα, να δημιουργεί μούχλα και μαθητές, κολυμβητές και παραβρισκόμενοι να εκτίθενται σε κίνδυνο καθημερινά.

Μούχλα είναι η κοινή ονομασία για πολλούς και διαφορετικούς μύκητες, που αναπτύσσονται σε οργανικές ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε αποσύνθεση και έχουν μια χαρακτηριστική μυρωδιά, είναι συνήθως άχρωμη και συνήθως δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι στην φάση της δημιουργίας της.

Οι συχνότερες διαταραχές υγείας που προκαλούνται εξαιτίας της μούχλας στους εσωτερικούς χώρους είναι κυρίως οι αλλεργίες και αναπνευστικές παθήσεις.

«Ας μας απαντήσει κάποιος αρμόδιος, ποιος έχει την ευθύνη για αυτήν την απαράδεκτη εικόνα και ατμόσφαιρα λόγω υγρασίας στο δημοτικό κολυμβητήριο Αλεξ/πολης, εξαιτίας χαλασμένου εξαερισμού (πάνω από μήνα)», αναφέρει ο καταγγέλλων.

Και συνεχίζει: «Τα παιδιά δυσκολεύονται στις προπονήσεις τους λόγω αναπνευστικού… Το “πρότυπο” και άξιου φήμης κολυμβητήριο, δεν θα καταφέρουμε να το συντηρήσουμε σωστά ούτε μια πενταετία;»