Ψήφισε και ο Stavento τον Γιάννη Αντετοκούμπο για το All Star Game του NBA! Τα αποτελέσματα και οι ανακοινώσεις των πεντάδων…

 

Ακριβώς στις 06:59 το πρωί της Τρίτης (17/01) ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ψηφοφορία των φιλάθλων για το φετινό All Star Game του NBA με τον Γιάννη Αντετοκούμπο να αποτελεί όπως όλα δείχνουν τον πρώτο Έλληνα παίκτη που θα λάβει μέρος στον κορυφαίο θεσμό του αμερικανικού μπάσκετ.

Πλέον, όσοι ψήφισαν ψήφισαν. Ανάμεσά τους, και ο γνωστός αλεξανδρουπολίτης καλλιτέχνης Μιχάλης Stavento, που έσπευσε να εκφράσει την στήριξή του στον έλληνα παίκτη ποστάροντας και την συγκεκριμένη φωτογραφία στην σελίδα του στο facebook, μέσω του οποίου έγινε άλλωστε και η διαδικασία της ψηφοφορίας.

«Ψηφίζουμε δαγκωτό Antetokounmpo!!!Γράψτε στα σχόλια Giannis Antetokounmpo #NBAVote για να γίνει ο Γιάννης μας ο πρώτος Έλληνας που θα παίξει σε All Star Game!!! — in Alexandroúpoli, Greece», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μιχάλης Κουινέλης, γνωστόρερος στο πανελλήνιο ως ψυχή των Stavento.

Αναμένουμε πλέον τα αποτελέσματα. Και δεν τα αναμένουμε εντός της ημέρας, ούτε την Τετάρτη αλλά την Πέμπτη. Όπως έχει γίνει γνωστό, στις 19/1 το NBA θα κάνει γνωστή τη βασική πεντάδα των δύο ομάδων, που θα κοντραριστούν στο φετινό ματς επίλεκτων της βορειοαμερικανικής λίγκας.

Την επόμενη Πέμπτη (26/01) θα ανακοινωθούν και οι αναπληρωματικοί της Ανατολής και της Δύσης, ενώ σταδιακά θα γίνουν γνωστοί και οι παίκτες, που θα πάρουν μέρος στους διαγωνισμούς καρφωμάτων, τριπόντων και των υπόλοιπων συμπληρωματικών εκδηλώσεων γύρω από το ετήσιο All Star Game του NBA.

Ο λόγος που δεν έχουμε άμεση ανακοίνωση, είναι επειδή για πρώτη φορά μετά την καθιέρωση της συγκεκριμένης ψηφοφορίας, οι φίλαθλοι δεν θα καθορίσουν τη βασική πεντάδα της Ανατολής και της Δύσης, αλλά μονάχα το 50% του τελικού αποτελέσματος. Το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί από τις ψηφοφορίες των παικτών του NBA και των επιλεγμένων εκπρόσωπων των Μέσων.

Πάντως, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπαίνοντας στην τελική ευθεία της ψηφοφορίας ήταν σε πλεονεκτική θέση. Η πιο πρόσφατη ανακοίνωση για την πορεία της ψηφοφορίας έγινε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (12/1) και σε αυτήν πρώτος ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς (με 1.066.147 ψήφους), δεύτερος ο Άιρβινγκ επίσης του Κλίβελαντ ενώ ελάχιστα πίσω του ήταν ο Γιάννης Αντετοκούμπο που είχε 963.110 ψήφους και έδειχνε να έχει κλειδώσει θέση στην πεντάδα.

 O Γιάννης λοιπόν ήταν τρίτος στην Ανατολή, αλλά είχε διπλάσιες ψήφους από τον Γουέιντ, τον Λαβ κλπ και τριπλάσιες από τον Καρμέλο Άντονι. Ωστόσο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο καθώς φέτος για πρώτη φορά, οι ψήφοι του κοινού μετρούν σε ποσοστό 50%. Το υπόλοιπο ποσοστό θα προκύψει από την ψηφοφορία των ίδιων των παικτών, των προπονητών τους και των δημοσιογράφων.

Κατά συνέπεια, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν αλλά με τις εμφανίσεις που κάνει, θεωρείται λογικό ο Αντετοκούμπο να μην αποσπάσει μόνο ψήφους από το κοινό αλλά και την κριτική επιτροπή. Η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε ακριβώς στις 06:59 το πρωί ώρα Ελλάδος και τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε εκπομπή του ΤΝΤ την προσεχή Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο φετινός αγώνας επίλεκτων, το περίφημο All Star Game δηλαδή, θα διεξαχθεί στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Ορλεάνη. Δείτε παρακάτω πως είχε διαμορφωθεί η ψηφοφορία την περασμένη Πέμπτη, τέσσερα 24ωρα πριν την ολοκλήρωσή της (μετά και από αυτά τα αποτελέσματα πάντως προστέθηκαν και άλλες ψήφοι, όπως αυτή του Stavento…).