Πάει Κύπρο ο Ναπολέων της Ορεστιάδας, όχι όμως και οι ομάδες του φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς»

 

Στην Κύπρο και την Ολυμπιάς Φρενάρου θα συνεχίσει την καριέρα του ο πρώην παίκτης του ΑΟ Ορεστιάδας Ναπολέων Οικονόμου που συμφώνησε με τους «ερυθρόλευκους» και θα τους ενισχύσει στην προσπάθεια ανόδου προς την Α1.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας ο Ναπολέων Οικονόμου αποφάσισε να πάει στην Κύπρο. Ο  22χρονος Γιαννιώτης ακραίος συμφώνησε με τους «ερυθρόλευκους» της Αμμοχώστου και πηγαίνει στην Μεγαλόνησο με στόχο να τους βοηθήσει να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας και να εξασφαλίσουν την άνοδο τους στην Α1.

Μάλιστα οι «ερυθρόλευκοι» με μήνυμά τους στο Facebook καλωσόρισαν τον Οικονόμου τονίζοντας «Το νέο απόκτημα της ομάδας μας ο Ναπολέων Οικονόμου. Ο οικονόμου αγωνιστικές φέτος στην ομάδα της Ορεστιάδας στη Α1 εθνική και την σεζόν 2014-2016 στην ΑΕΚ Αθηνών, έχει ύψος 1.93 και αγωνίζεται στην θέση του ακραίου .Ο Οικονόμου είναι 22 χρονών.Να του ευχηθούμε καλή επιτυχία».

Σε αντίθεση πάντως με τον Οικονόμου, δεν θα βρεθούν στην Κύπρο οι τέσσερις ομάδες που έχουν προκριθεί στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς». Παρά τις πομπώδεις ανακοινώσεις και τις συνεντεύξεις Τύπου, οι βραδινές εξελίξεις δείχνουν ότι η διοργάνωση αναβάλλεται. Το επιβεβαίωσε από την Κύπρο ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, υποστηρίζοντας ότι η διοργάνωση δεν θα γίνει για το καπρίτσιο ενός υπουργού.

Συγκεκριμένα, κατηγόρησε τον υπουργό Δημόσιας Τάξης της Κύπρου ότι επειδή φοβάται ότι θα υπάρξουν επεισόδια, δεν επιτρέπει την διοργάνωση, που είχε ανακοινωθεί με πομπώδεις δηλώσεις από πέρυσι. Στο φάιναλ φορ δεν έχει προκριθεί κάποια από τις δύο ομάδες του Έβρου, αφού αποκλείστηκαν από τον ΠΑΟΚ στον προκριματικό όμιλο που φιλοξένησε τον Οκτώβριο η Θεσσαλονίκη.

Στον ημιτελικό ο ΠΑΟΚ έχει κληρωθεί να αντιμετωπίσει τον Ηρακλή, ενώ στον έτερο ημιτελικό πρόκειται να κοντραριστούν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκος. Πλέον αναζητείται έδρα στην Ελλάδα, πιθανότατα στην Αθήνα. Παίζει όμως και το σενάριο αντί για φάιναλ φορ να διεξαχθούν χωριστά οι δύο ημιτελικοί και ακολούθως αυτόνομα σε έδρα που θα αποφασιστεί ο τελικός.