Κορυφαία σκοπεύτρια του πλανήτη για το 2016 η Άννα Κορακάκη σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία

 

Ως κορυφαία αθλήτρια σκοποβολής στον κόσμο για το 2016 αναδείχθηκε η Άννα Κορακάκη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την παγκόσμια ομοσπονδία σκοποβολής.

Η ISSF ανακοίνωσε ότι η Κορακάκη και ο ιταλός Νικολό Καμπριάνι, που αμφότεροι κέρδισαν από δυο μετάλλια στο Ρίο, αναδείχθηκαν κορυφαίοι της περασμένης χρονιάς. «Η Κορακάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα αθλήτρια που κέρδισε Ολυμπιακό μετάλλιο στην σκοποβολή εδώ και 120 χρόνια. Το 1896, για την ακρίβεια. Ο Ιωάννης Πρανγκούδης κέρδισε δύο μετάλλια στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες: ένα χρυσό και ένα χάλκινο», επισημαίνει η παγκόσμια ομοσπονδία.

Παράλληλα θυμίζει ότι η Κορακάκη στην διάρκεια του 2016 κατέκτησε δύο μετάλλια στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και άλλα δύο στο παγκόσμιο κύπελλο νέων νεανίδων στο Σουλ της Γερμανίας, ενώ αναδείχθηκε πρώτη στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι και δεύτερη στα 25 μέτρα στους τελικούς του παγκοσμίου κυπέλλου, στην Μπολόνια.

«Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό το βραβείο. Είναι τιμή αν σου δίνεται αυτός ο τίτλος από τους προπονητές, τους αθλητές και τους δημοσιογράφους. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους. Οι νίκες δεν είναι για εμένα μόνο τα μετάλλια. Ξεπέρασα πολλές προκλήσεις και δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια, όπως πολλοί αθλητές στον κόσμο. Πάνω από όλα, λοιπόν, αυτό είναι μια αναγνώριση όλων των προσπαθειών και των κόπων μου», είπε η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης.

Και συμπλήρωσε: «Το 2016 ήταν για εμένα μακράν η πιο επιτυχημένη χρονιά. Όλα έγιναν σωστά και την κατάλληλη στιγμή. Αυτό είναι το πρώτο μου βραβείο ως κορυφαία αθλήτρια σκοποβολής της χρονιάς, αλλά ελπίζω να μην είναι και το τελευταίο».Η απονομή θα γίνει κατά την διάρκεια της σειράς των φετινών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Οι δέκα κορυφαίοι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας της παγκόσμιας ομοσπονδίας σκοποβολής, σε άνδρες και γυναίκες:

Άνδρες
1. Νικολο Καπριάνι (Iταλία)
2. Τζιν Τζονγκοχ (Ν. Κορέρα)
3. Χοανγλ Ξουαν Βινχ (Βιετνάμ)
4. Κρίστιαν Ράιτς (Γερμανία)
5. Φελίπε Αλμέιδα Γου (Βραζιλία)
6. Μάθιου Έμονς (ΗΠΑ)
7. Χένρι Γιουνγκχάενελ (Γερμανία)
8. Γκαμπριέλε Ροσέτι (Ιταλία)
9. Σεργκέι Καμένσκι (Ρωσία)
10. James Willett (AUS)
Γυναίκες
1. Άννα Κορακάκη (Ελλάδα)
2. Μπάρμπαρα Ένγκλεντερ (Γερμανία)
3. Ντου Λι (Κίνα)
4. Σνιέζανα Πέγισιτς (Κροατία)
5. Κίμπερλι Ρόουντ (ΗΠΑ)
6. Τσανγκ Μενγξουε (Κίνα)
7. Ρέι Μπασιλ (Λίβανος)
8. Ντιάνα Μπακόσι (Ιταλία)
9. Ολένα Κόστεβιτς (Ουκρανία)
10. Κόρεϊ Κόγκντελ (ΗΠΑ)