Volley League: Με διαφορετικούς στόχους ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και η Ορεστιάδα στα παιχνίδια τους με Χαλκίδα και ΠΑΟΚ

 

Σημαντικά παιχνίδια θα έχουμε για την 13η αγωνιστική της Volley League με τις ομάδες του Έβρου να έχουν διαφορετικούς στόχους στους αγωνες τους το Σάββατο.

Αρχικά η Ορεστιάδα σε ένα παιχνίδι όπου δεν έχει άγχος, αλλά και τον Ρότζερς που αποχώρησε για το Λίβανο θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη όπου μετα τον Εθνικό θα αντιμετωπίσει στην εδρα του τον αδύναμο ΑΟΟ με στόχο να “καθαρίσει” το παιχνίδι εύκολα όπως την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την άλλη ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θέλει την πρωτη νίκη του στο 2017 αφού υποδέχεται στο “Μιχάλης Παρασκευόπουλος” τον Ηρακλή Χαλκίδας που καίγεται για “καιγεται” για βαθμούς αφού παλεύει για την παραμονή του. Ο Εθνικός με νίκη θα παραμένει κοντα στην εξάδα όπου είναι ο στόχος του αφού η υπόθεση παραμονής δέιχνει να επιτυγχάνεται εύκολα.

Στην Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ στοχεύει στην όγδοη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα και την 11η συνολικά ώστε να μείνει κοντά ή και να μειώσει τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Ο λίμπερο του δικεφάλου Δημήτρης Κωνσταντινίδης και πρώην της Ορεστιάδας δήλωσε: «Προερχόμαστε από μια σειρά αγώνων με επιτυχή αποτελέσματα και είναι στο χέρι μας να συνεχίσουμε έτσι, κόντρα στην Ορεστιάδα. Θα χαρώ πολύ που θα ξαναδώ παλιούς συμπαίκτες και φίλους, παρόλο που θα βρεθώ αντίπαλος τους μέσα στο γήπεδο. Πάντα είναι ένα ωραίο συναίσθημα.Το έχω ξαναζήσει και στον πρώτο γύρο που βρεθήκαμε αντιμέτωποι στην Ορεστιάδα και κερδίσαμε με 0-3, οπότε δεν είναι κάτι περίεργο για μένα. Εύχομαι να ανακάμψει, να κάνει τις νίκες που χρειάζεται στον 2ο γύρο και να κρατηθεί στην μεγάλη κατηγορία, διότι γίνεται μια καλή προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ, χαίρομαι για αυτό, και στο μυαλό μου υπάρχει μόνο η ομάδα μου».

Η αποστολή της Ορεστιάδας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον Βραζιλιάνο Γκριν Ρεϊνάλντο Ρότζερς που έλυσε το συμβόλαιο του και θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα του Λιβάνου. Οι εβρίτες πέρασαν δύσκολη εβδομάδα καθώς λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών που έπεσαν μέχρι και τους -18 βαθμούς Κελσίου δεν έκαναν καν προπονήσεις με μπάλα, αλλά μόνο σε βάρη.

Ο προπονητής της Ορεστιάδας Μπάμπης Σταματόπουλος δήλωσε: «Περάσαμε δύσκολη εβδομάδα χωρίς καν να πιάσουμε μπάλα. Ήρθαμε στη Θεσσαλονίκη χωρίς τον διαγώνιο μας. Θα καλύψουμε το κενό με εσωτερικές αλλαγές. Σεβόμαστε τον αντίπαλο μας. Θέλουμε να πάρουμε μία καλή εμπειρία και να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα στα παιχνίδι μας που θα μας φανούν χρήσιμα στη συνέχεια».

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στον Α΄όμιλο του Λιγκ Καπ πάλι στη Θεσσαλονίκη όπου ο ΠΑΟΚ νίκησε 3-0 την Ορεστιάδα. Στον Α΄γύρο ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Ορεστιάδα 3-0. Από το 1998 έχουν γίνει 30 αγώνες πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ προηγείται της Ορεστιάδας με 17-13 στις νίκες. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ μετράει σερί νικών στο πρωτάθλημα 10-0 και η Ορεστιάδα έχει να νικήσει τον ΠΑΟΚ από το 2004 με 3-1 στην εδρα της.

Διαιτητές στην Πυλαία θα είναι οι Παπαδογούλας και Θεμελής (18:00 LIVE ThrakiSportS).

Mιαμιση ώρα αργότερα σε μια από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής στην Αλεξανδρούπολη ο ογδοος Εθνικός που εχει 17 βαθμούς θα υποδεχτεί τον προτελευταίο Ηρακλή Χαλκίδας που έχει μόλις 6.

Ο Εθνικός προέρχεται από μια αναμενόμενη ήττα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην “παγωμένη” Θεσσαλονίκη. Ο προπονητής του Εθνικού Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Είναι από τα ματς κλειδιά που πρέπει να πάρουμε για να κλειδώσουμε την παραμονή μας και μετά να πατήσουμε πιο γερά στην 8αδα. Ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί απέναντι σε μία ομάδα που έχει αλλάξει τη μισή βασική της 6αδα και έχει ενθουσιασμό αλλά και πίεση για το αποτέλεσμα. Το ότι νικήσαμε στη Χαλκίδα δεν λέει απολύτως τίποτα».

Με δύο νέα πρόσωπα θα αγωνιστεί ο Ηρακλής Χαλκίδας στην Αλεξανδρούπολη. Ο Βραζιλιάνος πασαδόρος Πάουλο Ρενάν Μπερτασόνι θα κάνει το ντεμπούτο του εναντια σε μια ομαδα που αντιμετωπίσε φορώντας την φανέλα της Μπενφίκα, ενώ και ο λίμπερο Θεόδωρος Τσαδήμας που έφυγε από τον Παμβοχαϊκό θα πάρει τη θέση του Θάνου Παπαδημητρίου. Ο Ηρακλής Χαλκίδας προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Παμβοχαϊκό με 3-1.

Ο προπονητής του Ηρακλή Χαλκίδας Σπύρος Γκολίτσης είπε: «Θα παρουσιάσουμε ένα νέο πρόσωπο με σκοπό να πάρουμε τη νίκη με απώτερο στόχο την παραμονή μας στην κατηγορία. Ο Εθνικός έχει δυνατή έδρα αλλά είναι από τα ματς που έχουμε πολλές προσδοκίες για κάτι καλό. Η έλευση του Ρενάν και του Τσαδήμα σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες αλλαγές θα μας βοηθήσουν σημαντικά».

Στον πρώτο αγώνα και μοναδικό αγώνα μεταξλυ των δύο ομάδων στον Α΄γύρο ο Εθνικός νίκησε στη Χαλκίδα 3-1 σετ.

Διαιτητές στην Αλεξανδρούπολη θα είναι οι Γεωργιάδης και Τζεπκινλής.

Και οι δυο αγώνες ΠΑΟΚ-Ορεστιάδα και Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Ηρακλής Χαλκίδας θα καλυφθούν από το ThrakiSportS.