Χωρίς Θράκη αλλά με αρκετή… Δράμα ο αγωνιστικός σχεδιασμός του 2017 στην Άρση Βαρών

 

Με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγή νέων αθλητών, η Ελληνική Ομοσπονδία Άρση Βαρών ανακοίνωσε τον αγωνιστικό σχεδιασμό για το 2017.

Στις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν, είναι και η καταβολή συνδρομής από σωματεία και αθλήτες για τη συμμετοχή στους αγώνες, ένα μέτρο που το έχει εφαρμόσει εδώ και αρκετά χρόνια η κολυμβητική ομοσπονδία. Ωστόσο, από την καταβολή της συνδρομής, η ΕΟΑΒ αποφάσισε να εξαιρέσει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες μέχρι 17 ετών.

Επίσης, η ΕΟΑΒ ανακοίνωσε και τη διοργάνωση χαμηλούς κόστους (!) αγώνων για να έχει σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση τους αθλητές, ενώ όπως αναφέρει το sportsfeed, ζήτησε από όλους όσοι θα είναι στις προεθνικές ομάδες να υπογράψουν ιδιωτικό συμφωνητικό με την ομοσπονδία.

Το ενδιαφέρον είναι ωστόσο ότι στον αγωνιστικό σχεδιασμό που ανακοινώθηκε, απουσιάζει παντελώς η Θράκη. Αντιθέτως, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην γειτονική Δράμα, όπου θα φιλοξενηθούν ουκ ολίγοι αγώνες. Έτσι κι αλλιώς το άθλημα της άρσης βαρών, άλλοτε των… ολυμπιονικών,  ζήτημα είναι να έχει απομείνει με έναν σύλλογο που να το καλλιεργεί στην Θράκη.

Αναλυτικά ο σχεδιασμός: