Volley League: Με αιχμές κατά Δημητριάδη και Ίλιτς η απάντηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στην τιμωρία του

 

Αιχμές κατά των παικτών Θωμά Δημητριάδη και Τσέντομιρ Ίλιτς απαντά η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης στην απόφαση της Επιτροπής Αδειοδοτήσεων της ΕΣΑΠ να της επιβληθεί η ποινή της απαγόρευσης μεταγραφών επειδή αθέτισε την συμφωνία με τους συγκεκριμένους παίκτες.

Στέλεχος της διοίκησης του ΤΑΑ Εθνικός επικοινώνησε με το ThrakiSportS ήδη από το πρωί της Πέμπτης, μια ημέρα μετά το δημοσίευμα της ιστοσελίδας σχετικά με την απόφαση. Καταρχήν, διέψευσε κατηγορηματικά το ότι χαρίστηκαν τόκοι στον Ίλιτς, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει καν κάποια τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεσή του ώστε να υπάρχουν και τόκοι, πέρα από το κεφάλαιο. Υπενθυμίζεται ότι όταν το καλοκαίρι ανακοινώθηκε αυτό το νέο σύστημα, είχε διευκρινιστεί ότι σε αυτό θα μπαίνουν οι αθλητές χαρίζοντας μεν τους τόκους αλλά εξασφαλίζοντας ότι στις δόσεις που θα οριστούν, θα λαμβάνουν το κεφάλαιο που τους χρωστιέται.

Από το ΤΑΑ Εθνικός Αλεξανδρούπολης προσθέτουν ότι οι συγκεκριμένοι δύο βολεϊμπολίστες είναι οι μόνοι από ένα σύνολο δέκα παικτών που δεν διευκόλυναν την διοίκηση του Εθνικού και ζήτησαν συναλλαγματικές. «Αντιθέτως, παίκτες όπως για παράδειγμα ο Κασαμπαλής και όλοι οι άλλοι μας διευκόλυναν», σχολιάζουν από την διοίκηση του ΤΑΑ αφήνοντας να εννοηθεί ότι «δεν μπορεί όλοι να στέκονται στις δύο περιπτώσεις που με ευθύνη και των παικτών δεν μπόρεσε να σταθεί συνεπής η διοίκηση και να μην στέκεται κανείς στο γεγονός ότι οκτώ άλλοι παίκτες που έχουν μπει σε ρυθμίσεις πληρώνονται στην ώρα τους μετά από μεγάλη προσπάθεια».

Την ίδια ώρα επισημαίνουν ότι το ΤΑΑ Εθνικός έχει να αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις από πολλά χρέη του παρελθόντος, όπως η περίπτωση Κίτσιου όπου το κεφάλαιο που του οφείλεται έχει υπερδιπλασιαστεί με τους τόκους που έχουν στο μεταξύ τρέξει, αλλά και αυτό του νυν προπονητή της Νίκης Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ανδρεάδη, προκατόχου του Σάκη Μουστακίδη στον πάγκο, ο οποίος έχει μάλιστα καταφέρει πρόσφατα και απόφαση άμεσης καταβολής ενός ποσού της τάξης περίπου των 15.000 ευρώ.

Από τον Εθνικό υποστηρίζουν ότι αν οι δύο αθλητές είχαν συμφωνήσει με την διοίκηση όπως έκαναν και οι υπόλοιποι, θα γινόταν αποπληρωμή των χρεών τους σταδιακά, χάρη κυρίως στα χρήματα τωμν χορηγιών του ΟΠΑΠ και των συμβολαίων με τη Nova. Από την πλευρά των παικτών, πάντως, τονίζεται ότι οι ίδιοι δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και αυτά που είχαν συμφωνήσει με την ομάδα, η οποία οφείλει να έχει συνέχεια και να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, ειδικά όταν πρόκειται για δεδουλευμένα.

Από το ΤΑΑ Εθνικός αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι φέρεται να υπάρχει μια κάποιου είδους υπόνοια- αμφισβήτηση στο πόσο χρήσιμοι φάνηκαν και από αγωνιστικής πλευράς στην ομάδα, ενώ ειδικά για τον Θωμά Δημητριάδη τονίζουν ότι δεν σεβάστηκε και το γεγονός ότι τελικά δεν προχώρησε η διοίκηση του ΤΑΑ Εθνικός σε διακοπή συμβολαίου όταν εκείνος είχε τραυματιστεί σοβαρά πέρυσι, με αποτέλεσμα τώρα εκείνος να διεκδικεί χρήματα από μια περίοδο στην οποία ουσιαστικά ο ίδιος δεν προσέφερε υπηρεσίες στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης.

Προσθέτουν δε, ότι είναι ασυμβίβαστο να μετέχει στην αρμόδια επιτροπή που εξέτασε την υπόθεσή του ο αδερφός του Ανέστης Δημητριάδης, κάτι που θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχε σχετική ένσταση και αίτηση εξαίρεσης από την πλευρά του Εθνικού, ενώ άφησαν να εννοηθεί ότι λόγω του παρεμφερούς της υπόθεσης, όφειλε να έχει εξαιρεθεί και από την περίπτωση Ίλιτς. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση Δημητριάδη δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση καθώς είχε αναβληθεί (για σήμερα, αλλά δεν έγινε γνωστή κάποια απόφαση), λόγω ακριβώς της εξαίρεσης του Ανέστη Δημητριάδη από την Επιτροπή.

Όπως, τέλος, ειπώθηκε στο ThrakiSportS, θα υπάρξει και ανακοίνωση από το ΤΑΑ Εθνικός για το θέμα της τιμωρίας του. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έχει γίνει μέχρι την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές, πιθανότατα επειδή η διοίκηση περίμενε πρώτα την απόφαση και για την υπόθεση Δημητριάδη, ώστε να τοποθετηθεί και στις δύο.