Επαναλειτουργεί το Κολυμβητήριο Αλεξανδρούπολης! Κατηγορηματική διάψευση του Δήμου με αφορμή ανάρτηση του ThrakiSportS

 

Σε κατηγορηματική διάψευση ότι «κλειδώθηκε» οποιοσδήποτε κολυμβητής στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, όταν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης αποφασίστηκε να διακοπεί η λειτουργία του λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, προχώρησε προς το ThrakiSportS ο αρμόδιος για τις αθλητικές εγκαταστάσεις δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βαταμίδης.

Ο ίδιος επισήμανε ότι διαχειριστής του λογαριασμού του Δημοτικού Κολυμβητηρίου στο facebook είναι ο ίδιος και μια υπάλληλος, διέψευσε όμως κατηγορηματικά ότι οποιοσδήποτε από τους δύο έσβησε σχόλιο γονέα που είχε αναρτηθεί και κατηγορούσε τους αρμοδίους για αυτήν την απόφαση, κάνοντας και την καταγγελία ότι κλειδώθηκαν μέσα αθλητές.

Εφόσον ευσταθεί ο ισχυρισμός, γίνεται αντιληπτό ότι το σχετικό σχόλιο λογικά οφείλει να έχει διαγραφεί από τον ίδιο τον συντάκτη του. Με αυτόν τον γονέα μίλησε προσωπικά ο Γιάννης Βαταμίδης, όπως σημείωσε στο ThrakiSportS, ώστε να διευθετηθεί το ζήτημα που πήγε να δημιουργηθεί και να λυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις.

Ο κ. Βαταμίδης επισήμανε ότι την ώρα που ελήφθη η απόφαση, πράγματι υπήρχαν τρεις – τέσσερις κολυμβητές που πραγματοποιούσαν προπόνηση, αλλά κανείς τους δεν κλειδώθηκε. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, αφού οι πόρτες έχουν κατασκευαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε πάντα να ανοίγουν από μέσα. Εκτίμησε ότι προφανώς ο γονέας προσπάθησε να μπει απέξω και δεν μπόρεσε να ανοίξει, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κλειδώθηκε κόσμος μέσα.

Σε σχέση με αυτήν καθεαυτήν την απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του κολυμβητηρίου, ο κ. Βαταμίδης τόνισε ότι αυτή ελήφθη για προληπτικούς λόγους προς αποφυγήν ατυχημάτων κατά την πρόσβαση και αποχώρηση από το κολυμβητήριο. Πρόσθεσε ότι πριν την ανακοίνωση, είχε ληφθεί η σύμφωνη γνώμη όλων των κολυμβητικών συλλόγων της πόλης και φυσικά του δημάρχου. Πιο πριν είχε ανακοινωθεί ότι το κολυμβητήριο θα λειτουργήσει κανονικά, αλλά άλλαξαν τα δεδομένα στην διάρκεια της ημέρας.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Βαταμίδης διαψεύδει ότι κλειδώθηκε οποιοσδήποτε μέσα στο κολυμβητήριο αλλά και ότι υπήρξε οποιουδήποτε είδους λογοκρισία στα σχόλια κάτω από την ανάρτηση της σελίδας του κολυμβητηρίου στο facebook.

Από εκεί και πέρα, σε σχέση με την επόμενη ημέρα, νεώτερη ανάρτηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου αναφέρει ότι ξανάνοιξε για αθλητές και κοινό. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Το Δημοτικό κολυμβητήριο θα λειτουργήσει κανονικά για το κοινό, οι σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν τις προπονήσεις τους κανονικά. Η θερμοκρασία του χώρου στη μικρή και στη μεγάλη πισίνα είναι 18 βαθμοί».